lauantai 2. toukokuuta 2015

Viikolla tapahtunutta


Tuntuu, että tämä viikko pyyhälsi ohitse kuin valtava hyökyaalto. Se tuli yllättäin jostain, vei mukanaan ja ennen kuin tajusinkaan se olikin mennyt jo.


Maanantaina töihin saapuessani minua odotti koristeltu työpöytä ja synttärikortti. Meillä on jokaisella töissä salainen kaveri, joka järkkää yllärin päivänsankarille. Sain myöhemmin kuulla, että "salainen" ystäväni oli kirjanpitäjämme. Sain myös korttilähetyksen Suomesta, kiitos vain Cakes!


Normaalisti saan ihailla töihin lähtiessäni upeaa auringonnousua, mutta keskiviikko valkeni kylmänä, sateisena ja usvaiseva. Tienenkin nappasin taas flunssan itselleni ja kurkku on edelleenkin kipeä. Ei ne syödyt appelsiinikilot ja inkiväärimehut näköjään paljon meikäläisen vastustuskykyä nosta. Hengasimme sisätiloissa ja rakensimme karvapötköille tällaiset kissateltat vanhoista t-paidoista. Piiloutumisen sijasta pötköjen mielestä on paljon kivempi hyppiä niiden päälle, joten ne kestivät tasan yhden päivän.


Torstai -aamuna Luna puklasi syödyt kanat, jotka olin hänelle antanut edellisenä iltana. Ei halunnut syödä raksuja, juoda vettä eikä mennä vessaan. Makasi vain apeana tuolin päällä. Googlailun seurauksena diagnosoitiin joko suolitukos, jumittunut karvapallo tai ruokamyrkytys. Juotettiin hänelle vettä ruiskulla ettei raukkaparka kuivuisi.




Perjantaina veimme hänet lääkäriin ja saimme kuulla että todennäköinen syypää oli kana. Kuumetta oli raukalla 39,5 astetta ja vatsa täynnä ilmaa, mutta ei tukoksia tai karvapalloja. Lääkäri antoi antibiootit ja nyt alkaa ruoka jo maistua ja leikkiminen Mian kanssa kiinnostaa 


Vappu merkitsee meille vain yhtä ylimääräistä vapaapäivää eli ei juhlittu mitenkään kummemmin. Kuten usein viikonloppuisin panostin kuitenkin hieman enemmän aamiaiseen. Tuoreita hedelmiä sekä kahvia herkullisella Calahuan kookosmaidolla sekä kirjan lukua sängyssä.


Stalinin Lehmät on ainoa suomenkielinen kaunokirja, joka minulla täällä on. Ostin sen lähes kolme vuotta sitten lentokentältä palatessani Meksikoon. Taitaa olla kolmas tai neljäs kerta kun luen tämän. Olen ladannut netistä muitakin kirjoja mutten osaa lukea niitä ruudulta. Siinä ei ole samanlaista fiilistä kuin oikeassa kirjassa kansineen ja sivuineen.




4 kommenttia :

  1. Hmmm... Kahvia kookosmaidolla; tuostapa en ollut aiemmin kuullutkaan... Ja on muutenkin hyvännäköinen aamiaispöytä!

    Onneksi Luna on jo paremmassa kunnossa. Se on aina kurjaa, kun lemmikki on kipeä, eikä se edes osaa kertoa, mihin sattuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksin vasta vähän aikaa sitten laittaa kookosmaitoa kahviin ja hyvää on! Tuo on vielä makeuttamatonta ja tosi kookoksen makuista, ei kuitenkaan liian paksua niinkuin kookoskerma vaan ihanan maitomaista :)

      Huolestuttiin kyllä tosissaan Lunasta, koska sillä on aina ihan hullu ruokahalu ja leikkiikin innoissaan ja nyt vaan murjotti yksinään. Nyt on kaikki jo kunnossa. Oon kyllä varovaisempi tästä lähin kanan kanssa, se kun pilaantuu äkkiä etenkin tässä kuumuudessa.

      Poista
  2. Oli ihanaa nähdä lähettämäni kortti saapuneena kotiinne Meksikoon :) Teidän hedelmälautanen näyttää niiin hyvältä, oi kunpa täälläkin olisi niin kypsää mangoa kuin siellä! Hyvä että Luna on toipumaan päin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos kortista! Hyvä että tuli perille ja ihan parissa viikossa :) Nyt on just mangokausi aluillaan ja maksaa noin 10 pesoa kilo eli kyllä tulee syötyä mango tai pari päivässä :D

      Poista