lauantai 9. toukokuuta 2015

Plan B failed


No nyt vihdoin saatiin tietää miten Jenkkisuunnitelmien käy. Alkuperäiset kahden vuoden suunnitelmat kusivat kun eräs Jenkien toimistolla hatkat ottanut työntekijä palasinkin yhtäkkiä takaisin vanhaan duuniinsa. Jorma olisi ottanut hänen paikkansa, mutta nyt kun kaveri on takaisin ei häntä lähetetäkään vakituisesti vaan ainoastaan käymään - taas.


Jormalle tarjottiin puolen vuoden projektia Michiganissa, joka voitaisiin toteuttaa yhtäjaksoisena tai kahdessa kolmen kuukauden jaksossa. Mitä tahansa päättäisimmekään niin lähtö olisi kesäkuun alussa eli jo aika pian.


Olemme vatvoneet vaihtoehtoja, tarkastelleet joka kulmasta, tehneet pros & cons listoja ja pohtineet jopa lähtevämme Suomeen tuosta noin vaan. Voisimme lähteä yhdessä Jenkkeihin puoleksi vuodeksi, jättää talon sijoilleen tai tyhjentää sen ja myydä vähaisen omaisuutemme, ottaa karvapallot messiin ja muuttaa hotellihuoneeseen puoleksi vuodeksi. En saisi kuitenkaan tehdä töitä laillisesti ennen kuin olisin saanut Jenkkien työviisumin, joten päivät olisivat hyvin pitkälti hotellissa tai ulkona hengailua.


Toinen vaihtoehto on, että Jorma lähtee yksin kolmeksi kuukaudeksi, tulee sitten takaisin syyskuun alussa ja lähtee ensi tammikuussa taas. Pelkkä ajatuskin puolen vuoden erossa olosta kirpaisee, mutta tiedetään ettei se oli ylitsepääsemätöntä. Siitä on jo kolme vuotta kun viimeksi olemme olleet erossa tuon ajan.


Pähkäilyn jälkeen päätimme, että Jorma lähtee yksin matkaan. Toki haluaisin lähteä messiin, mutta ottaen huomioon tämänhetkisen rahatilanteeni en voi enkä halua lusmuilla puolta vuotta pelkillä säästöilläni. Jo viime reissun kokemuksen perusteella tiedän, että tulen lopen kyllästymään hotellielämään ja vaikka asettuisimmekin ns. mukavampaan extended stay -hotelliin niin kyllä yhdessä huoneessa asuminen kahdelle ihmiselle ja kissalle kävisi ahtaaksi. Lisäksi Mia-murmeli on niin pieni ettei sillä ole vielä maahanmuuttoon tarvittavia rokotuksia ja sterilointikin on varattu heinäkuuksi.


Onneksi on kissat, jotka ainakin pitävät seuraa kotona. Töissäkin on paljon uusia juttua meneillään ja ensi viikolla lähdenkin duunireissulle Guadalajaraan. Kesä on muutenkin kiireistä aikaa kun uusia oppilaita puskee sisään ja perheitä pitää avustaa milloin minkäkin asian kanssa.


Viime vuonna kun Jorma oli poissa lähes 2 kuukautta se tuntui ikuisuudelta. Nyt sitten 3 kk, sitten takaisin ja toiset 3 kk. Ahdistaa jo valmiiksi, mutta kyllä se siitä.


Kuvat ovat tänään kotonta ja äitienpäivälounaalta. Käytiin porukalla syömässä La Vaka -ravintolassa, jossa on kaikenkattava buffet niin argentiinalaisesta lihasta mereneläviin ja queretarolaisiin enchiladoihin. Isoista lihakönteistä leikattiin niin monta siivua kuin vatsa vetää ja señorat paistelivat comalilla tuoreita tortilloita ja heittivät niitä suoraan halukkaiden lautasille. Kaikille siis kaikkea, mutta aivan liikaa.


Jälkkäripöytä näytti paremmalta kuin maistui. Kaipaan niin suomalaisia pullia ja kakkuja, joissa maistuvat tuoreet marjat ja oikea kerma, joissa kakkupohjat eivät ole kovaa korppua ja kuorrutus feikkikermavaahtoa.


13 kommenttia :

  1. Teitte aivan oikean ratkaisun. Koska teillä riittää duunia siellä, niin ei olisi järkevää ottaa lopareita puolen vuoden takia. Helpompaa myös kissojen puolesta.

    terv. PVn

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, puoli vuotta on loppujen lopuks aika lyhyt aika ainakin kun sen jakaa kahteen kolmen kuukauden jaksoon. Kissatkin viihtyvät varmasti paremmin täällä kuin yhdessä suljetussa huoneessa :)

      Poista
  2. Kuulostaa minustakin järkevälle ratkaisulle, vaikka mä en ikimaailmassa vois olla niin kauan erossa toisesta. Mun ennätys onkin 1 yö... :P

    Siellä on siis jälkkärien ja herkkujen suhteen sama kuin Kanarialla; näyttää hyvälle, maistuu... no vähemmän hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kieltämättä tiukkaa tekee mut kyl se siitä!

      Jep! Ainoo oikeesti hyvä jälkkäri täällä on flan, onkohan se paahtovanukas suomeksi?

      Poista
    2. Flan on hyvää! Ja juustokakkuja eivät ole Espanjassa onnistuneet pilaamaan. Paahtovanukkaaksi mäkin sen oon kääntänyt, vaikka yleensä puhunkin flanista.

      Poista
  3. Oon samaa mieltä, hyvä että et lopeta töitä Meksikossa koska se tuo kuitenkin hyvin sisältöä päiviin ja kun viihdyt siellä kuitenkin :) Toisaalta on varmasti rankkaa kun Jorma on pitkään muualla mutta aika menee kuitenkin nopeasti! Kuulostaa kyllä paremmalta vaihtoehdolta että työkeikka on jaettu kahtia. Hyvältä näyttivät teidän äitienpäiväsapuskat, paitsi vikan kuvan herkut mukeissa. Näyttäis olevan gelatina kuutioita jossain soossissa :D Oonko oikeassa? Miten ootte nyt jo ehtineet äitienpäiväsapuskoille, tänäänhän se vasta on? Ellette sitten käyneet jo lauantaina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein arvasit Kake! Käytiin jo lauantaina äitienpäivälounaalla kun sunnuntaina kaikki paikat on ihan liian täynnä :D ja kyllä vain gelatinaa kupeissa yöks. Nyt kyl jo tykkään lime-jogurttigelatinasta mut kaikki neonväriset ja radioaktiiviset ei kyl uppoo.

      Poista
  4. Pulpo näytti myös vähän epäilyttävämmältä, koska en ole tutustunut siihen oikeastaan enempää kuin mitä Meksikossa silloin syötiin tacojen kanssa. Tykkäsin siitä pulposta kuitenkin, mutta en yleensä sen ulkonäöstä vaikka sen perusteella ei pidäkään tuomita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa joo muistan et olit vähän epäileváinen pulpoa kohtaan mut kyl vaan hyvin uppos tortillan välissä :D Tuo pulpo oli grillattua, ihan hiton hyvää!

      Poista
  5. No voi vitsit, tällekin on varmasti joku pätevä selitys ja syynsä. Hyvä, että voitte jakaa 6kk pestin lyhyempiin jaksoihin. Aika kuluu onneksi nopeasti ja uusia, parempia mahdollisuuksia tulee vastaan. Tänne Suomeenkin ehti.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mahdollisuuksia riittää :) katotaan mitä keksitään!

      Poista
  6. Voi harmi! toivotaan että tulee uusia mahdollisuuksia. Ja Suomeenkin voi hakea opiskelemaan vielä uuden kerran jos siltä tuntuu! Tsemppiä erossaoloon. Mäkin tiedän kuinka "kivaa" se on. Me oltiin pahimmillaan yli vuosi erossa (jonka aikana nähtiin 3 kertaa vain pikaisesti toistemme vieraillessa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Me ollaan oltu enintään n. 7kk erossa, näkemättä muuten kuin skypen kautta. Tuon jälkeen sanoin tekeväni kaikkeni ettei koskaan tartteisi olla erossa tällaisia aikoja mutta ollaan jo tuon jälkeen oltu lähes 2kk erossa joten luulen että tää kolme kk menee nopsaan :)

      Joo suunnitelma on hakea uudestaan kouluun ens vuonna. Periks ei anneta!

      Poista