maanantai 25. toukokuuta 2015

Mangokikka


Täällä on taas mangokausi aluillaan. Torit notkuvat mehukkaita ataulfoja, manilaa, keittiä ja kilohinta on halpa.

Näiden ohjeiden mukaan olin pilkkonut mangoni koko elämäni ajan. Hyvä tekniikka, mutta silti aina silloin tällöin onnistuin viiltämään käteeni hedelmän kuoren läpi. Joskus myös leikkasin liian syvälle eli  siinä vaiheessa kun kuori pullautetaan nurin päin irrottaakseen hedelmälihan liha ei irronnutkaan nätisti kuorestaan. Entinen duunikaverini, kokki-Gaby, opetti minulle pienen kikan, joka todellakin hioi mangonpilkkomistekniikkani huippuunsa.

Eli tavalliseen tyyliin molemmat puoliskot leikataan ensin irti mahdollisimman läheltä keskellä sijaitsevaa siementä. Yleensä tuon keskusosan siemenineen syön suoraan imeskelen siitä viimeisetkin mehut ja pilkon vain nuo kaksi puolikasta.


Sitten otetaan esiin lusikka ja liu'utetaan se yhdestä reunasta hedelmän ja kuoren väliin ja irroitetaan liha yhtenä kappaleena.


Kun pala on irti se on helpompi pilkkoa veitsellä kuutioiksi, suikaleiksi tai miksi haluakaan. Kuori suojaa hyvin kättä ja tuntee paremmin missä veitsi menee.

Suosittelen testaamaan kun pilkot seuraavaksi mangoa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti