perjantai 29. toukokuuta 2015

12 toivetta


Sain jo yli kuukausi sitten (hups) Emmiltä haasteen jakaa 12 tämänhetkistä toivettani. Tartuin selkeästi haasteeseen meksikolaisella täsmällisyydella, mutta hei, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

1. Juuri tällä hetkellä, töissä istuessa, toivon että päivä olisi kiireinen ja työntäyteinen. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin actionin odottaminen ja se että päivä kuluu peukaloita pyöritellen.

2. Tähän hetkeen liittyen, toivon että meillä olisi espressokeitin tai edes oikea kahvinkeitin toimistossa.Termarissani oleva sukkamehukahvi alkaa jo valua korvista ulos. Täytynee alkaa tuoda omat kahvit kotoa.


3. No sitten jotain vähän syvällisempää. Toivon näkeväni perhettä ja ystäviäni pian. Ihan hävettää, että kohta on kulunut jo kolme vuotta näkemättä ketään paitsi Katjaa. Myönnän, että tällä hetkellä Suomi-ikävä on kova.


4. Kaikki varmasti toivovat tienaavansa enemmän, niin minäkin. Tehokkaalla säästösuunnitelmallani rahat riittävät kaikkeen tarpeelliseen ja saan melkein kolmasosan säästöihin. Meksikossa elän hyvin, mutta ulkomaille on turha haaveillakaan, sillä pesot eivät riitä mihinkään ainakaan Gringolandiassa tai Euroopassa. Tämä onkin yksi syy etten ole vieraillut Suomessa. Pelkkään lentolippuun joutuu säästämään vuosia.

5. Suomesta puheenollen, Suomiruokahimoni on ihan huipussaan. Nyt toivoisin saavani riisipiirakoita, mustikkapiirakkaa, savulohta, uusia perunoita jne.


6. Tulevaisuudessa toivon asuvani jossain meren, järven tai joen rannalla. Vesi on asia, josta olen aina pitänyt. Uiminen, kalastaminen, sukeltaminen, soutelu - ikuisia lempparijuttujani. Hyviä paikkaehdokkaita täällä Meksikossa olisi Tronconesin ranta tai Sierralla sijaitsevan Jalpanin pato. Suomessa asuisin varmaan jossain korvessa rantamökissä Saimaan äärellä.


7. Ja toki haluaisin että rantatalossani olisi valtava puutarha. Itseasiassa se voisi olla kunnon maatila hedelmäpuineen, kasvimaineen, lampaineen ja kanoineen. Ehkä kutsumusammattini onkin peltoa tonkiva, multakyntinen maajustiina.

8.  Koen olevani monessa asiassa ihan hyvä, mutta en aivan loistava missään. En osaa kohdistaa energiaani vain yhteen asiaan tullakseni mestariksi, vaan yleensä kun hallitsen jonkin asian hyvin, kyllästyn ja haluan oppia jotain muuta. Olen sitä mieltä että kaikkia palloja ei kannata pelata samaan pussiin, mutta toisaalta toivoisin omaavani enemmän pitkäjänteisyyttä, jotta erottuisin edes jossain.


9. Haluan myös lisää rohkeutta toteuttaa asioita. Pääni tulvii erilaisia ideoita siitä miten voisin työllistää itse itseni, mutta niin pitkään palkkatyöläisenä puurtaneena ja kuukausittaiseen palkkashekkiin tottuneena loikkaus yrittäjyyteen pelottaa.

10. Toivoisin voivani matkustaa enemmän. Olen reissannut Meksikossa suht paljon, mutta Riviera Maya ja Yucatan - nuo Meksikon kauneimmaksi kehutut paikat ovat vielä näkemättä. Tähän (teko)syyksi loman -ja rahanpuute, sillä nuo ovat kalleimpia turistimestoja sekä kaukana Querétarosta. Haluan myös joskus lähteä kuukausiksi reppureissuun Väli -ja Etelä-Amerikkaan.


11. Suomen oppitunteihin liittyen toivoisin osaavani selittää asioita paremmin ja selkeämmin. En oikein tiedä kuinka selittää kieliopillisia asioita etenkään kun itselleni ne ovat itsestäänselvyyksiä. Jonkinlainen opettajantutkinto varmasti auttaisi tähän, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Tosin huomaan edistyneeni tässä jo ihan hyvin viime kuukausien aikana!

12. Lopuksi toivon, että saisimme tehtyä mahdollisimman pian suunnittelemamme hyttysverkot. Ollaan molemmat nukuttu tosi huonosti viimeiset viikot, koska nuo pikku perkeleet iskevät kimppuun heti valojen sammuttua. Sateiden ja kuumien ilmojen seurauksena hyttysiä on ihan mahdoton välttää: heti kun vähääkään raottaa ovea tai ikkunaa niin ne puskevat sisälle. Hyttysverkkojen teko on helppo homma, mutta ikuinen mañana mañana ajattelu vie aina voiton. Ja sitten öisin hyttysiä metsästäessä vannotaan yhteen ääneen että huomenna ihan varmasti.

Ja haaste lähtee eteenpäin Katjalle!

3 kommenttia :

  1. Hei, kiva lahdit mukaan kuitenki :) Tata oli kiva lukea ja sulla on aina niin hienoja kuvia! (Mun omat rupuset kannykkakuvat on niin hirveita hehe).

    Onpas sulla pitka aika siita kun nait perhetta. :/ Varmasti rankkaa. Itse yritan kerran vuodessa kayda. Lentoliput on kylla ihan torkean kalliita taaltakin paasta lentaessa (Suomesta tanne pain voi saada jopa puolet halvemmalla!). Veikkaanpa ettei Meksikosta Suomeenkaan kauhean halvalla paase. Sitten viela Meksikon alhaiset tulotasot siihen yhdistettyna :/

    Tuollainen reppureissumatka (vaikkapa juuri etela/valiamerikoiden lapi) oisi kylla unelma. Koskahan sellaiseen loytyy aikaa ja rahaa? tuntuu, etta pitaisi olla hirveat saastot ja sitten sita kuuluisaa lomaa (tai vaihtoehtoisesti ottaa loparit). Mua harmittaa kun en ite ekan vaihdon aikana reissannut enemman. Olin jotenkin paljon kokemattomampi ja pelokkaampi kai sillon 21-vuotiaana :D Puolasta oisi paassyt halvalla ja nopeasti vaikka minne! Nyt jalkeenpain arsyttaa lukea muiden mahtavista vaihtoajan reissuista. Tuntuu melkein, etta heitin tuon ajan itse vahan kuin hukkaan, kun en tehnyt puolivuotisen aikana kuin muutaman pikku reissun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos vain haasteesta!

      Lentoliput täältä Suomeen pyörii jossain 30 000 pesossa eli 1700 eurossa, mikä ei ehkä euroissa tienaavalle kuulosta kovinkaan suurelta summalta mut se on meitsin 4kk palkka :D eipä sillä hirveesti lennellä... Joskus muinoin kun lensin Suomesta Meksikoon niin sain lennon 750 eurolla. Tuntuu ettá nyt hinnat ovat pysyvästi korkeammalla ja turha edes odottaa että ne laskis.

      No ei se vaihtovuosi varmasti hukkaan mennyt :) Kaikki on kuitenkin uutta ja ihmeellistä jo ihan siinä omassa vaihtokohteessa ja puoli vuotta on lyhyt aika. Oon kans miettinyt et säästäisin ihan pirusti, ottaisin loparit ja lähtisin toteuttaa reppureissu-unelmaa. Täällä kun ei kuukausien lomia tunneta vaikka pyytäisikin palkattomana.

      Poista
    2. Auts! Kalliit on siellakin lennot! (Taalla liikkuu 1200-1500 dollarin tienoilla suurimman osan vuodesta). Suomesta tosiaan lensin kans joskus (ja kotikentalta Vaasasta) noin 700 eurolla tanne! Hullua. Ja hullua, millaisilla palkoilla teidan siella pitaa elella. Varmasti siella asumiseen riittaa hyvin, mutta sitten ei jaa ylimaaraista saatika mitaan lentolippuja ostella :/

      Poista