perjantai 30. lokakuuta 2015

Muuttosuunnitelma, suomituliaisia ja uusi kissa!


Tällaisen kalenterin teimme Suomeen muuttoa varten. Se roikkuu jääkaapin ovessamme, jotta varmasti näkisimme joka päivä missä mennään. Ja koska kissakalenterit ovat parhaita otin nämä kaksi mallityttöä messiin. Oi, pieni Chiqui, tuu jo kotiin 

finland calendar
Keskiviikkoisin pidetään Jorman kanssa palaveri, jossa käydään läpi projektin edistymistä (tai edistymättömyyttä). Vaikka moni asia on jo hoidossa ja yliviivattu tuntuu ettei lista lyhene millään vaan päinvastoin kasvaa kun kaikenlaista pikkusäpellystä tulee kehiin. Kissojen osalta kaikki paperit on jo hankittu, mutta meidän täytyy viedä ne viikkoa ennen täytettäviksi. Töistä on irtisanouduttu, uusia mahdollisuuksia etsitty, asuntohakemuksia lähetetty, tavaraa myyty jne. Jorman autollekin löytyi jo ostaja. Sunnuntaina sanotaan heipat rakkaalle pikku-Jettalle, joka on kuljettanut meitä ympäri Meksikoa neljän vuoden ajan. Niisk.

finland calendar2
Tuosta kalenterista huomaa hyvin tämän meidän hienon spanfinglish -hybridikielen, jossa enkun sekaan eksyy suomea ja espanjaa. Ulkopuolisten silmään näyttää varmasti siansaksalta :D

PB240005

Sain myös suomituliaisia kahdelta oppilaaltani, jotka lomailivat Lapissa viime viikolla. Oppitunti menikin sitten salmiakkia ja Poron Pipanoita puputtaessa ja kuunnellessa tarinoita mm. siitä miten keskellä Lapin erämäätä erään matkaseurueessa olleen henkilön nenä oli alkanut vuotamaan verta tolkuttomasti. Yksi heistä oli sitten lähtenyt hakemaan apua ja löytänyt jonkun paikallisen jänkhäläisen ja suomeksi sopeltanut "Apua, minun poikani punainen nenä". Pienestä repeilystä huolimatta oli tullut kuitenkin ymmärretyksi!

Ollaan Jorman kanssa ripustetu Chiquin julisteita joka puolelle, mutta edelleenkään mitään ei ole kuulunut.

PB170001
PB170004

Tiistaina suomen tunnille pyöräillessäni havahduin kimeään MIAU -huutoon. Pysähdyin sillä sekunnilla ja jäin kuuntelemaan. Mau'unta tuli hinausautojen parkkipaikalta, metalliaidan takaa. Olin jo ihan innoissani että nyt Chiqui löytyi, mutta se olikin pieni, punainen kissanpentu. Se kirkui kuin syötävä ja katoi minuun rähmäisillä hunajanvärisillä silmillään. Aidan toisella puolella oli señor, jolta kysyin olisiko se mahdollisesti hänen kissansa. Ei kuulema ollut huomannut koko eläintä ja sanoi ettei tiedä kenen on.

Tuolta lavojen alta se löytyi maukumasta.

Foto0716

Tunnin pidettyäni menin takaisin katsomaan olisiko kissa vielä sielä. No olihan se ja ulisi edelleen lohduttomasti lavojen alla kun kutsuin sitä. Kävin kotoa hakemassa kuljetuslaatikon ja pussin tonnikalaa, jonka avulla saatiin Jorman kanssa houkuteltua se mukaamme. Nyt meillä on sitten uusi maukuja! Jorma naureskeli että kun yksi kissa katoaa niin löydän heti toisen.

PB220599

Keskiviikkona veimme sen luottoeläinlääkärillemme, Rolandolle, tarkastukseen, sillä päivän aikana sen hengitys alkoi tiuhentua ja muutenkin ilmeensä oli nuutunut. Todennäköisimmin sillä on nuha, koska nenästä vuotaa räkää, keuhkot pihisevät ja se yskii aina välillä. Nyt toisella on antibioottikuuri ja vihdoinkin tänään sen olo alkoi selvästi kohentua. Raukkaparka menetti myös totaalisesti ruokahalunsa ja pari ekaa päivää syötinkin sille ruiskulla kissanruokasmoothieta, nam!

tikrukollaasi

Rolando varmisti myös että kyseessä on poika. Annoimme hänelle nimeksi Tikru. Valitettavasti emme voi tuoda häntä mukanamme Suomeen, koska on vielä liian pieni rabies-rokotteelle ja uuden mikrosirun tilaamisessakin menee aikansa. Kun herra on parantunut luovutamme hänet jollekin kissarakkaalle ihmiselle tai sitten Jurican eläinkotiin, josta Chiquinkin adoptoimme.

12 kommenttia :

  1. On teillä puuhattavaa ennen kuin Suomeen pääsette... Musta toi kalenterin finspanglish oli aivan mahtavaa; kuulostaa ihan meidän jutuilta (tosin ilman enkkua).
    Mua huvitti toi "Kissojen osalta kaikki paperit on jo hankittu, mutta meidän täytyy viedä ne viikkoa ennen täytettäväksi." kuulosti ensin tosi hämyltä, kun kuvittelin teidän vievän kissaparat taytettäviksi... :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reps :'D melkein lensi aamukahvit näytölle… joo siis tarkoitin että meillä on kaikki ne dokumentit jo tulostettuina enkuks ja espanjaks mut eläinlääkäri täyttää ne vasta max. viikkoa ennen matkaa :)

      Poista
    2. Kiitos samoin... :D Näin mä vähän arvelinkin / toivoinkin sun tarkoittaneen...

      Poista
  2. Mahtavan järjestelmällinen suunnitelma, ja vaikkei hommat sujuisi ihan sen mukaan, niin onhan hyvin suunniteltu jo puoliksi tehty. :) Millä ohjelmalla/miten tuo kalenteri on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelma helpottaa kyllä kun tuntuu että päänsisäinen sekamelska ottaa vallan ja ei edes tiedä mistä aloittaa. Ja se on ehdottomasti oltava tulostettuna paperilla, puhelimessa tai koneella ne vaan hautautuu kaikkien tiedostojen alle :D Tein tän InDesignillä!

      Poista
  3. Teidän yhteinen kielenne on niin hauskaa! Fill in the kissa paperit ja translations of Jorma's paperit :D Jormakin oppii hyvin suomea sekakielen käytöstä. Voisit alkaa käyttämään suomalaisia sanoja enemmän niin Jorma oppii kieltä ihan huomaamattaan! Paljon teillä riittää hommaa, mutta kalenteri on hieno ja varmasti toimiva keino. Hienoa kun siun oppilaat pääsivät niin nopeesti hyödyntämään oppimaansa, hyvin näköjään selvisivät :D

    VastaaPoista
  4. Oon myös muistaakseni syönyt noita Poron pipanoita ja ne on hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Last day at workki, Jorma's mummo's place :D ai luoja, no ainakin oppii sanoja sieltä ja toisen tuolta! Joo noi pipanat on kyllä hyviä! Tuo salmiakkipussi vetelee jo viimeisiään…

      Poista
  5. Ei ole pitkä aika kun saat lisää salmiakkia, sitä kyllä riittää täällä :) Muistan myös, kun puhuitte papukaijasta parotti nimellä :D

    VastaaPoista
  6. Siun blogissa on jotkut ihmeelliset asetukset, kun omissa kommenteissani kellonaika on mitä sattuu. Nyt se näyttää 1.05 eli ensimmäinen numero puuttuu. Julkaisin kommentin siis 11.05

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jaahas! Johtuiskohan siitä et miu blogi on säädetty Meksikon aikaan?

      Poista
    2. Voi olla mutta en silti tajua miten voi olla mahdollista. Aikaero ei pidä muuten paikkaansa. Aiemman kommentin julkaisin 17.49 niin kommentissa lukee klo 7.49 :D No eihän sillä ajalla ole niin väliä mutta tiedät nyt ainakin :)

      Poista