perjantai 16. lokakuuta 2015

Toivo hiipuu


Chiquin katoamisesta on nyt kuusi päivää. Pakko myöntää, että tässä vaiheessa alan olla aika epätoivoinen hänen löytymisen suhteen. Teimme virheen kun emme etsineet häntä heti ensimmäisten tuntien aikana katoamisesta. Toisaalta emme osanneet odottaa tätä, sillä hän oli ennenkin lähtenyt omille teilleen moneksi tunniksi, yleensä yhdessä Lunan kanssa.

Olimme vieneet kissat tuona aamuna eläinlääkärille viimeistä rokotusta varten. Kun palasimme kotiin, Adri, meidän siivooja oli täydessä touhussa imurin kanssa. Chiqui pelkää kuollakseen imurin ääntä. Kun päästimme Chiquin ulos kantokopasta se sujahti välittömästi takapihan ovesta ulos ja etsi pakopaikkaa. Näimme kun se sujahti Jorman auton alle ja jäi sinne kyhjöttämään. Ajattelimme että no odottakoon siellä rauhassa kunnes imurointi loppuu. Tässä vaiheessa kello oli noin 1 päivällä

Kun siivous oli ohi parin tunnin päästä menimme katsomaan uudestaan ja Chiqui oli poissa. Luna hyppäsi aidan toiselta puolelta takaisin pihallemme mutta Chiquiä ei näkynyt tai kuulunut. Lähdimme heittämään Adrin kotiin ja kun tulimme takaisin huutelimme sitä ja yritimme etsiskellä omalta ja naapureiden taka-ja etupihoilta.

Kun pimeä alkoi laskeutua eikä sitä vieläkään kuulunut alkoi huoli iskeä. Etsimme sitä keskiyöhön asti, sitten luovutimme ja menimme nukkumaan. Jätimme takaoven auki siltä varalta, että se palaisi yön aikana kotiin.

Ei palannut. Seuraavina päivinä laajensimme etsintäämme muihin lähinaapurustoihin. Haravoimme tienvarsia, takapihoja, pensaita, viemäreitä, katsoimme autojen alta, kyselimme ihmisiltä...Maanantaina ripustin Chiquin kuvilla varustettuja ilmoituksia ympäriinsä. Luin jostain että peloissaan oleva kissa ei yleensä vastaa kutsuhuutoihin, mutta yöllä kun on pimeää ja hiljaista on mahdollista että se liikkuu pois piilopaikastaan. Öisin olen lähtenyt etsimään sitä taskulampulla. Olemme kiivenneet meidän ja naapurin katolle varmistaaksemme ettei hän ole siellä. Laitoin takapihalle viltin, jolla Chiqui aina nukkui sekä sardiineja houkuttimeksi ja otin GoProlla kuvia koko yön nähdäkseni josko se tulisi yöllä esiin. Aamulla sardiinit olivat poissa, mutta ei suinkaan Chiquin toimesta vaan naapurin kollin.

En enää tiedä mistä etsiä. Kellään ei tunnu olevan yhtäkään havaintoa Chiquista. Olen pyöritellyt kaikenmaailman skenaarioita päässäni, mitä toiselle on voinut sattua. Yksi vaihtoehto on että joku on napannut ja ottanut sen lemmikikseen. Tämä on kuulema aika yleistä täällä etenkin lemmikkien kanssa, joilla on kaulapanta ja jotka näyttävät puhdasrotuisilta. Näin on käynyt Jorman koiralle kun vielä asuivat perheineen D.F:ssä. Kaksi naapuria, joilta kysyin sanoivat että he uskovat jonkun pöllineen Chiquin. Eräältä naapurilta katosi kuukausi sitten koira, hän laittoi myös ilmoituksia ympäriinsä ja joku kävi repimässä ne irti. Näin on tapahtunut myös Chiquin ilmoituksille, jonka vuoksi epäilyni kidnappauksesta tai ryöstöstä vahvistuu. Joku ei halua meidän tai kenenkään löytävän sitä.

Toinen vaihtoehto on yliajo tai joku muu tapaturmainen tai tahallinen kuolema. Ehkä joku naapuri vahingossa hurautti sen päältä eikä ole kehdannut tunnustaa. Tämä on aika todennäköistä, sillä täällä tällaiset valheet ovat erittäin tavallisia. Esim. naapurimme ei koskaan kertonut lapsilleen että Kitty oli jäänyt auton alle vaan että on vaan kadoksissa ja varmasti tulee joku päivä takaisin. Kun lapset kuulevat Lunan maukuvan ne hihkuvat ilosta että jeeee Kitty tuli takaisin! kunnes huomaavat että se olikin vain Luna... Jos lemminkin kuoleman kertominen on julmaa niin minusta julmempaa on pitää toista turhassa toivossa ja epätietoisuudessa.

Kolmas vaihtoehto on, että Chiqui on joutunut kuljetetuksi pois naapurustostamme. En tiedä kuinka todennäköistä tämä on, sillä Chiqui ei koskaan ollut kovin utelias autojen suhteen, peloissaan enemmänkin. Tarkisimme myös auton konepellin alta ennekuin lähdimme matkaan, toki voi olla että se on mennyt naapurin auton konepellin alle.

Ja neljäs vaihtoehto on että se on edelleen jossain jemmassa eikä uskalla tulla ulos. Jos tämä olisi tapaus, uskon että tässä vaiheessa nälkä ja jano olisi jo ajanut porsaan kotiin pelosta huolimatta. Toivon niin kovasti ettei raukka ole kuollut janoon johonkin koloon. Kissat kuulema selviävät vain 2-3 päivää ilman vettä...

En vielä heitä kirvestä kaivoon, mutta rehellisesti alan valmistautua siihen ettemme näe pientä Chiquiä enää. Erään hyvän ystäväni kissa oli kolme kuukautta karkuteillä ja se löytyi lopulta jostain ojasta nälkäisenä ja likaisena, mutta löytyi kuitenkin. Meillä on lähtö kuitenkin melkein 2 kuukauden päästä, joten rukoilen, että jos Chiqui palaa se palaisi ennen lähtöämme eikä silloin kun olemme jo lähteneet.

P7150121
P7150126

10 kommenttia :

  1. Voisko jossain paikallislehdessä julkaista katoamisilmoituksen kuvan kanssa?

    Roger

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan vois, mutta en usko että se olis kovin tehokas keino. Täällá ei lueta lehtiä eikä ole mitään yhtä, suosittua lehteä, joka tavoittaisi paljon ihmisiä.

      Täällä on valitettavasti niin paljon kulkukoiria -ja kissoja etteivät ihmiset enää kiinnitä huomiota jos näkevät eläimen kadulla. Just eräs työkaveri kertoi että heidän koira hyppäsi kerran ikkunasta ulos ja etsivät sitä tuntikausia kunnes törmäsivät kadulla naiseen, jolla oli tämä koira sylissään. Kun he menivät vaatimaan koiraa takaisin se väitti kivenkovaan että se oli hänen koiransa vaikka koiralla oli nimikyltti ja kaulapanta. Lopulta ottivat väkisin koiran takaisin. Ihan uskomattonta että tuollaisia röyhkeitä idiootteja löytyy...

      Poista
    2. Entä löytöeläinkoti, oletteko kyselleet sieltä? Missä tapauksessa eläin päätyy sinne, jos siellä kerran on niin paljon kulkukoiria ja-kissoja?

      Roger

      Poista
    3. Joo kysyin mutta ei oo kukaan vienyt sitä sinne. Láheisillä eläinlääkäriklinikoillakaan ei oltu nähty.

      Yleensä kun eläin päätyy löytökotiin sen on joku eläinrakas löytänyt ja viitsinyt viedä sinne. Kadulla eläviä kissoja tai koiria on aika vaikea saada kiinni eikä ihmiset edes ajattele että niillä voisi olla hätä tai ne pitäisi pelastaa.

      Poista
    4. Toivoa ei kannata menettää vielä, aikaa on kulunut kuitenkin vasta muutama päivä. Löysin netistä sivuston, jolla on hyviä ohjeita kadonneen kissan etsintään www.rekkurescue.com. Leikattu kissa pysyttelee 300-500 m päässä katoamispaikastaan ja tuttu kissa kannattaa ottaa mukaan etsintöihin, joten Luna valjaisiin ja yöllisille ensintäreissuille mukaan. Jospa laittaisitte katoamisilmoituksen lähimarketin ilmoitustaululle tai ikkunaan. Jos vielä lupaatte löytöpalkkion löytymiseen johtavasta vihjeestä, niin ehkä joku tietää jotain. Chiqui saattaa tällä hetkellä köllötellä tyytyväisenä jossain naapurin sängyllä ja jonain päivänä tulee takas kotiin, toivotaan ainakin niin.

      Roger

      Poista
  2. Luin eräältä keskustelupalstalta, että kissalla saattaa olla "monta kotia". Joku löytää kissan ja rupeaa sitä ruokkimaan ja kissa jää taloksi. Tämä selittää pitkään kadoksissa olleen, kotiin palaavan hyväkuntoisen kissan tarinan. Voi olla, että joku on Chiquinkin löytänyt ja vienyt kotiinsa, eikä ajattele, että joku etsii lemmikkiään. Olisittehan sen muuten jo löytäneet. Kannattaa liikkua silmät ja korvat auki ja kertoa kaikille tutuille ja työkavereille Chiquista ja näyttää valokuvia. Tämä voi johtaa kissan löytymiseen. Jonain päivänä kun palaat töistä Chiqui on odottamassa takapihalla.

    Roger

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Saatiin jo ensimmäinen johtolanka kenen luona se saattaisi olla...

      Poista
    2. Ihanaa jos olette saaneet jotain selville. Nyt leikkimään salapoliisia ja tarkkailemaan epäiltyä paikkaa, että saisitte asiasta varmuuden. Toivon niin sydämestäni että Chiqui löytyy ja pääsee muuttamaan teidän kanssa Suomeen. Chiqui on ollut helppo saalis, peloissaan ja ehkä kipeäkin siitä piikistä.

      Roger

      Poista