tiistai 31. maaliskuuta 2015

Seikkailuja Hidalgossa osa 2


Hidalgon reissu jatkuu!

Edellisen päivän tihkusateen jälkeen aamu Real del Montessa valkeni koleana, mutta aurinkoisena. Suunnistimme aamupalalle ja ihailimme kaduille ripustettuja palmusunnuntain koristeita.




Aamupalan jälkeen suuntasimme yhteen kylän lukuisista kaivoksista, Mina de Acostaan. Kaivostoiminta on jo loppunut ja nykyään se toimii vain museona. Onnistuttiin saapumaan paikalle valtavan turistilauman kanssa, joten mentiin mukaan opastetulle kierrokselle maanalaisiin tunneleihin.






Tunneleissa oli siistiä, mutta ihan pirun kylmä. Jormaa pisti joku ötökkä kinttuun ja se turposi kuin munkkitaikina.

Kaivokselta suunnistettiin Huascaan, jossa sijaitsevat Primas Basálticos eli sellaiset laavasta muodostuneet kivimuodostelmat.




Rotkon yli menevällä riippusillalla oli hääjuhlat menossa.



Laavamuodostelmat olivat hienoja, mutta muuten paikka oli hirveä turistipyydys. Juuri sellainen, jota yritämme vältellä viimeiseen asti. Leirintäalue täynnä parkeerattuja lava-autoja, joista raikaa täysillä Los Angeles Azules ja Tigres del Norte, savuavia pallogrillejä ja kojuja kojun perään, jotka myyvät Kiinassa valmistettua turistikrääsää. Puoliksi syötyjä maissintähkiä ja michelada -mukeja pitkin maata.  No mutta, sunnuntai ja semana santa, joten ei tämä tungos tullut yllätyksenä. Kierreltiin Prismoilla jonkin aikaa ja sitten lähdettiin ajelemaan takaisin kotia kohti.



Tällaiset pikku-reissut ovat huippuja. Aina löytyy uusia, jänniä paikkoja näinkin läheltä. Täytyy vaan päättää että nyt lähdetään eikä jäädä kotiin nyhjäämään.

Loppuviikolle meillä on suunnitelmia lähteä Sierraan telttailemaan parin kaverin kanssa. Kohteena on tällä kertaa Cuatro Palos eli Querétaron korkein näköalapaikka.


4 kommenttia :

  1. Oliko tuo hääpari vain ottamassa kuvia riippusillalla? Näyttää aika pelottavalta :S

    Tigres del Norte oli meillä muuten käsittelyssä ensimmäisenä vuonna yliopistolla Meksikoa analysoidessa, lattarikurssin proffa oli itse Meksiko-fani ja pääpaino oli tietenkin siinä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli, mietin kans et milloin tuo silta tippuu :D sen verran huteralta näytti.

      Haha, eikä! Tigres del Norte on kyllä yksi suosituimmista norteño bändeistä täällä. Itse en oikeen lämpene ja vielä vähemmän kun sitä joutuu väkisin kuuntelemaan. Meksikolaisilla on hirvee hinku roudata kajarit biitseille, leirintä-aluelle tai sitten vaan avata autonsa ovet ja huudattaa täysillä cumbiaa tai ranchero -humppaa niin että koko lähiseutu raikaa :D

      Poista
  2. Onpa siellä ollut naimajaisbuumi teidän reissun aikaan. Ekassa postissa hääpari ja taas hääpari.

    Noi laavamuodostelmat on kyllä aika makeet. Menikö multa ohi vai kerroitko mitä tuolta kaivoksesta louhittiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, erikoisalaaani on hääparien salakuvaus :D

      Ups, enpä muistanut mainita! Meidän opas oli siis kaivoksen vanha työntekijä ja selitti että hänen aikanaan kaivettiin enimmäkseen kultaa, mutta ilmeisesti myös hopeaa ja kuparia.

      Poista