maanantai 30. maaliskuuta 2015

Seikkailuja Hidalgossa osa 1





Lauantaina lähdimme extempore -reissulle Hidalgoon. Se on yksi osavaltioista, jossa en ollut aiemmin käynyt vaikka se sijaitsee vain tunnin tunnin ajon päässä Querétarosta. Entinen työkaverini Sonia on kotoisin pienestä kylästä nimeltä Huichapan ja aina selitti miten kiva paikka se on.  Myös nykyinen duunikavereni, Sandy, on kotoisin Hidalgon Tulasta, jossa sijaitsee Pemexin yksi suurimmista öljyjalostamoista.

Me emme kuitenkaan suunnanneet Huachapaniin tai Tulaan, vaan muinaiseen kaivoskylään Real del Monteen.








Real del Monte otti meidät vastaan tihkusateen ropinalla ja hyytävällä vuoristoilmalla. Olin varustautunut asianmukaisesti shortseilla ja t-paidalla, mutta Jorma oli fiksuna poikana tajunnut ottaa kaksi hupparia messiin. Sain toisen päälleni. Repussani odottivat onneksi kumpparit ja sadetakki, joten en ihan täydellisesti munannut vaatevalinnoissani.

Etsimme heti ensimmäisenä hotellin. Tiedusteltiin paristakin paikasta ja lopulta päädyttiin kaikista halvimpaan (kuinkas muutenkaan) koppiin. Parkkipaikka ja aamupala sisältyivät hintaan mikä oli iso plussa. Normaalisti noista kahdesta saa maksaa maltaita erikseen.

Ja sitten lähdettiin kuljeksimaan!






Haahuiltiin päämäärättömästi kaduilla ja kujilla, maistellen perinteisiä pastes -leivoksia, jotka englantilaiset ajat sitten toivat kyseiseen kylään. Seurattiin myös pääplazan kioskilta (ei siis Ärrä vaan sellainen huvimaja) kirkossa ollutta hääjuhlaa. Lopulta pariskunta astui ulos ottamaan hääkuviaan juuri tuohon kioskiin. Siirryimme suosiolla syrjään ja jatkoimme matkaa.



Löysimme hotellikadulta pienen cantinan. Päätimme pysähtyä lämmittelemään tequilan merkeissä, sen verran kohmeinen olo oli.



Parin caballiton jälkeen suuntasimme yöpuulle, sillä seuraavana päivänä matkamme oli jatkuvan kaivosvisiitille sekä Huascaan.

Real del Monte muistutti minua hurjasti Chiapasin San Cristobal de Las Casasta. Tumma taivas, tihkusadetta, katujen ylle rakennetut katokset kävelijöiden sateensuojaksi. Ja se luihin ja ytimiin hiipivä kylmyys! Päivän päätteeksi seisoin ainakin vartin kuumassa suihkussa sulattaakseni kohmeisen vartaloni.


2 kommenttia :

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia, näyttää tosi söpöltä paikalta - vaikka toi tihkusade ja luihin ja ytimiin menevä kosteus ei liiemmin houkuttele. Mukava oli siis vierailla näin virtuaalisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäsit! Oli tosi kiva paikka, ja vaikka olikin kylmä sade sopi jotenkin hyvin tuon paikan tunnelmaan!

      Poista