perjantai 13. maaliskuuta 2015

Residente permanente



Tänään jumitin neljä tuntia mamutoimistossa, mutta ei haittaa yhtään, sillä tästä päivästä lähtien mamustatukseni on residente permanente eli pysyvä asukas. Huraa!

Hyvästit vuosittaisille viisumimaksuille ja ah niin rakkaalle mamutoimistolle. Ehkä tulen ikävöimään sitä ainoaa mukavaa virkailijaa, joka aina hymyili minulle, jutteli mukavia ja muisti jopa nimeni vuodenkin jälkeen. Mahtava tyyppi.


Tämä pahainen muoviläpyskä takaa oleskeluni Meksikossa por siempre, ikuisesti. Seuraava askel onkin kansalaisuus haha. Ehkä kuitenkin pysyn mieluummin suomalaisena.

Viimeksi pinna oli hieman kireällä maksun kanssa tapahtuneen virheen vuoksi. Tein tutkimustyötä ja varasin ajan Haciendasta toimittaakseni palautusta varten tarvittavat dokumentit. Mamutoimiston pomo antoi kirjeen, jonka avulla minun pitäisi saada takaisinmaksu. Eivät kuulema lupaa mitään. Hohhoijaa tätä byrokratiaa...


Kiitos, Los Estados Unidos Mexicanos, lupaan olla lainkuuliainen ja rehti asukkaasi.

9 kommenttia :

  1. Mahtavaa, onnea!! Täällä saa ensiksi vain 2 vuoden oleskeluluvan. Sitten pitää hakea uudestaan 10 vuoden korttia. Ei siis mitään"ikuisia" kortteja ole, ellei kansalaiseksi rupea. Mun prosessi ei siis ollenkaan oo ohi... :/ ja kallista on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, ihan eri systeemi siellä! Tosin parempi 2 tai 10 vuoden välein kuin kerran vuodessa. Sanottiin miullekin että joudun noin 10 vuoden päästä uusimaan tuon kortin, koska tuun näyttää vanhemmalta :D kiitos vaan muistutuksesta…ja kallista on joo, ei yhtään huvita laittaa rahaa mokomaan läpyskään mutta parempi näin kuin viettää clandestina-elämää.

      Poista
  2. Bravo Una ja onnea!! Hyvä että sait kuitenkin oleskeluluvan, vaikka rahaa vielä odotteletkin takaisin :)

    VastaaPoista
  3. Onko tuo nyt 10 vuodeksi vai miten pitkäksi aikaa?

    VastaaPoista
  4. Kiitos vain Katjaseni! On ikuisesti voimassa :) täti sanoi että ehkä noin 10 vuoden päästä joudun uusimaan kortin kuvan takia, mutta pelkkä kortti taitaa maksaa vajaan 1000 pesoa. Eipä se itekään tiennyt tarkalleen että milloin mutta ilmeisesti sit kun naama on ryppyynty tarpeeks :D

    VastaaPoista