perjantai 23. elokuuta 2013

Päivä Hollanissa

Itärannikolla, Michigan -järven rannalla sijaitsee pikkuinen Hollanti. Vimme lauantai valkeni kuumana ja aurinkoisena ja hetken mielijohteesta saimme idean lähteä nauttimaan viimeisistä kesäpäivistä rannalle.

En ole koskaan Hollanissa käynyt (paitsi Amsterdamissa vaihtamassa konetta matkalla Meksikoon) enkä oikeastaan tiedä maasta yhtään mitään. Kuuleman kuulemani mukaan maaseudulla on tuulimyllyjä ja tulppaaneja ja pyörä on suosittu kulkupeli.

farmers' marketilla jälleen

Hollannin keskusta on pieni ja suloinen vanhoine puu -ja tiilitaloineen. Pieniä kauppoja (etenkin niitä pyöräilykauppoja!) oli joka kulmassa ja kadut olivat täynnä pyöräileviä ja käveleviä ihmisiä. Vau.




Ihmettelimme hieman kun monet kadulla kävelijöistä olivat meksikolaisia. Myöhemmin eteemme sattui tällainen kyltti lyhtypylväässä:

Emme todellakaan tienneet, että Hollanti ja Querétaro ovat sisaruskaupunkeja. Ehkä tällä on jotain tekemistä suuren meksikolaispopulaation kanssa. 

Myöhemmin suunnattiin Windmill Islandille katsomaan tuulimyllyjä. Tai oikeastaan vain yhtä myllyä. Jotenkin kuviteltiin, että saarella olisi kymmeniä tuulimyllyjä propellit pyörien, mutta ei. Vain yksi nimeltään De Swaan.

saarelle menossa
Sisään oli rakennettu pieni hollantilainen kylä.





Siellä se komeili kukkien keskellä.



Jorma oli mielissään

Matkan yksi kohokohdista oli nähdä Michigan -järvi, joten suuntasimme Ottawa Beachille. En ole koskaan ollut niin suuren järven rannalla ettei vastarantaa näy. Tuntui kuin olisi ollut meren rannalla. Jorma ei voinut käsittää, että näin pohjoisessa on hiekkarantoja ja vielä oudompaa olivat männyt palmujen sijaan.

Big Red Lighthouse 





Auringonlaskua odotellessa inspiroiduimme piirtelemään taideteoksia hiekkaan.


Olen viime aikoina koukuttanut itseni Pablo Escobarista kertovaan sarjaan ja ehkä tästä syystä piirustusteni aiheet liikkuivat lähinnä kyseisessä herrassa.

el patron del mal



Tänään sitten Chicago ja deep dish pizza! Sikahintaiset hotellit houkuttelivat meitä kokeilemaan airbnb:n majoitusta ja oltiinkin onnekkaita kun paikallinen pariskunta tarjoitui ottamaan meidät huostaansa viikonlopuksi. Ensimmäinen kerta kyseistä palvelua käyttäyessä, katsotaan millainen kokemus on. Toivottavasti hyvä niin tulevaisuudessa ei tarvitsekaan enää majoittautua hotelleissa vaan mieluummin paikallisten nurkissa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti