perjantai 16. elokuuta 2013

"Life is burritoful"

Odotin riemuissani, että pääsen kirjoittamaan sarkastisen ja ovelan arvostelun Chipotlen, tuon meksikolaiseksi grilliksi itseään kutsuvan jenkkiläisen pikaruokaketjun burritoista. Joudun valitettavasti luopumaan aikeistani, sillä tämä pikaruokala vei sydämeni.

Ollaan Jorman kanssa hihitelty täkäläisille tacoille eli koville maissikuorille, joiden sisälle tungetaan huh-niin- mausteista jauhelihaa, "meksikolaista juustoa" ja hapankermaa. Ja tietenkin niille riisillä, pavuilla, salaatilla ja hapankermalla täytetyille burritoille. Tulisin asia mitä Taco Bellillä tai Chipotlella on tarjota on pöydän keskellä nököttävä chipotle -Tabasco, jota saa kulumaan puoli pulloa kerralla ennenkuin alkaa maistua. Jorman jenkkityökaveri kommentoi innoissaan Chipotlen burritoa popsiessaan: "tämähän on kuin suoraan Meksikosta!".

Paitsi, että ei voitaisi enää kauemmas mennä meksikolaisesta keittiöstä: Meksikossa ei tunneta käsitettä hapankerma, yksikään katukoju ei tarjoile tacojaan kuorrutettuna keltaisella sulatetulla juustomössölla tai raasteella ja ne kovat tacokuoret ovat...noh, en ole koskaan nähnyt moisia Meksikossa. Burritot eivät ole tacojen rinnalla kovin suosittuja (paitsi ymmärtääkseni pohjoisessa) ja ne muutamat mitä olen syönyt ovat sisältäneet possun -tai naudanlihaa, oaxacalaista juustoa ja mahdollisesti papuja, ei muuta. Lisäksi burritot ovat ohuita, mutta pitkiä sekä kevyesti öljyssä paistettuja.

Tacobussin burrote eli iso burrito
Odotin siis innolla että pääsen maistamaan mitä täällä luullaan meksikolaiseksi burritoksi. Chipotlessa burriton saa kanalla, barbacoalla, carnitaksilla tai vegeversiona. Barbacoa ja carnitas näyttivät molemmat epäilyttäviltä joten päädyin kanaan (myöhemmin otin selvää, että Chipotlen barbacoa on oikeastaan naudanlihaa lampaan sijaan). Systeemi toimii kuten Subwayssa ja pitkä jono asiakkaita lyheni nopeasti. Burriton väliin lätkäistiin halutut lisukkeet, jotka kohdallani olivat tumma riisi, mustapavut, salaatti, pico de gallo, tulinen salsa ja guacamole $1,80 lisähintaan. Juusto ja hapankerma jäivät väliin. Tilaamisesta annoksen pöytään viemiseen meni yhteensä noin minuutti - ensimmäisen maailman nopeudella.

ensipuraisu
kokoa oli oman pään verran
Enpä olisi uskonut, mutta ensimmäisen puraisun jälkeen olin jo aika otettu. Guacamole maistui avocadolta, limeltä ja cilantrolta ja se oli kirkkaanvihreää niinkuin kuuluukin. Salaatti oli tuoretta, pavut pehmeitä eikä kanakaan ollut hullumpaa. Oikein napakka ja herkullinen paketti mitä nyt tulisuutta puuttui, mutta se korjattiin reiluilla tujauksilla chipotle-Tabascoa.


pääsin puoliväliin
Olisi ollut niin kiva antaa tyly tuomio tästä niinsanotusta meksikolaisesta grillistä, mutta en voi kuin kehua miten hyvää tuo burrito oikeasti oli. Ihan sama onko autenttista vai ei. Jos täällä luullaan että meksikolainen ruoka on kuin Chipotlen burrito niin otan sen kohteliaisuutena. Jos Chipotle löytyisi Meksikosta voisin hyvin kuvitella käyväni vetämässä burriton naamariin silloin tällöin tacojen sijaan.

kaikki valmistuu liukuhihnatyönä


Lisää chileä salsoihin niin annan Chipotlelle viisi tähteä.


2 kommenttia :

  1. Ihanaa, että sitä voi noinkin päin yllättyä :) pääasia, että hyvää oli!

    VastaaPoista
  2. näinpä! yleensä se on niin että odottaa jotain oikein hyvää ja sitten pettyy. ehkä tästä lähin pidän odotukset alhaalla niin voin sit yllättyä iloisesti :D

    VastaaPoista