tiistai 11. tammikuuta 2011

Moikka! On tullut vähän laiskasti kirjoiteltua koulukiireiden vuoksi. Tiivistetysti menneen viikot tapahtumat: keskiviikkona alkoi koulu perus orientaatiosysteemeillä, joka lopulta muuttui jättimäiseksi kurssien uudelleen järjestely –farssiksi jossa hermoja koeteltiin. Loppujen lopuksi sain kuitenkin suurin piirtein toivomani kurssit, joista hopefully irtoaa jokunen opintopiste Laurean puolesta.  Torstaina meille muutti  viime semesterin täällä viettäneet Mimmi ja Petteri , jotka luopuivat omasta kämpästään ennen kuin sunnuntaina suuntaisivat takaisin koto-Suomeen. Muuttokeikan jälkeen lähdettiin nauttimaan Chillisin joka torstaisesta margarita tarjouksesta, joka on noin 40 pesoa (2,5e) per juoma. Myöhemmin suunnattiin vielä opiskelijoiden suosimaan antroon, La Mulataan.

Lauantaina valmistettiin perheillallinen suomalaiseen tapaan: lihapullia, perunamuusia, ruskeaa kastiketta (joka onnistui lähestulkoon täydellisesti) ja mangorahkaa. Kokonaisuudessaan hyvin onnistunut suomalainen illallinen kun ottaa huomioon, että raaka-aineet ovat meksikolaista. Ruuanlaitto on tuottanut erityistä päänvaivaa raaka-aineiden osalta. Täällä kaikkeen lisätään aivan liikaa sokeria, suolaa tai jotain muuta, joka pilaa ruoan luonnollisen maun. Naturel jogurtissakin on lisättyä sokeria, rahkaa on mahdotonta löytää samoin täysjyväjauhoja.  

Päänvaivaa tuottanut ruskea kastike.

La familia

Kippis ja kulaus

 Sunnuntaina sitten koitti kauan odotettu aktiviteetti eli auringossa löhöily. Vaikka täällä aurinko paistaakin ja lämpötila kohoaa toisinaan +25 asteeseen niin paikalliset kulkevat toppatakki päällä –onhan kylmin aika vuodesta sentään. Ensi –ja maaliskuussa on kuulemma kuuminta ja silloin ollaan noin +30 asteessa. Mutta siis, sunnuntaina paikallinen ystävämme, Andres, vei meidät tunnin ajomatkan päähän San Migueliin, jossa luvassa oli auringonottoa ja kuumilla lähteillä uintia. Uima-altaiden vesi oli tuliperäistä, luonnollisesti kuumaa vettä. Uitiin tunnelia pitkin pimeään luolaan, jonka lämpötila nousi saunan lukemiin. Myöhemmin kierreltiin San Miguelin keskustassa. Oikein kaunis ja mukavan oloinen kylänen. Tuonne vielä uudestaan!

Koko jengi. Takana San Miguelin pikkukaupunki.



Eksynyt turisti. Huom. paikalliset mammat taustalla kuvaamassa.

Freak show: natives and Finns



Mukavan rennon viikonlopun jälkeen on hyvä hypätä arkeen vaikken millään vieläkään haluaisi myöntää etten ole täällä ainoastaan lomailemassa... Maanantaina alkoi virallisesti ensimmäiset tunnit. Espanjan tunneilla fiilis on kuin eka luokalla: istutaan ringissä, taputetaan polviamme ja jokainen huutaa vuorotellen sanan espanjaksi. International marketing projekteineen vaikuttaa suht mielenkiintoiselta, huomenna alkaa Introduction to Mexican Culture ja perjantai ja lauantai menee Intercultural Communicationin parissa. Onneksi viimeiseksi mainittua kurssia on vain kerran kuukaudessa ja se loppuu jo maaliskuussa, mikä tarkoittaa sitä että kouluviikot ovat sen jälkeen nelipäiväsiä ja parituntisia.

Meillä on ollut agendalla ostaa pippurisumutteet iltalenkkien ja baari-iltojen turvaksi. Vaikka Querétaro onkin rauhallinen ja turvallinen kaupunki niin ulkomaalaisena ja turistina on hyvä olla hieman varuillaan. Eilen suuntasimme sitten Elinan kanssa Office Depotiin, joka vastaa lähinnä Suomalaista Kirjakauppaa. Andres oli kertonut että siellä myydään pieniä, kynäksi naamioituja sumutteita. Espanjaksi sitten kysyimme spray de pimientaa. Myyjä katsoi hieman epäillen ja johdatti meidät kalenterihyllylle. Noup. Seuraava myyjä kehotti meitä siirtymään Sorianan ( viereinen supermarketti) maustehyllyn puolelle. Myyjien naureskellessa hupsuille turisteille päätettiin tiedustella ovella päivystäneeltä poliisi/vartijalta, mistä voitaisiin ostaa kyseisiä sumutteita. Poliisi veti taskustaan jäätävän kokoisen suihkepullon ja totesi tylysti että kyseiset aseet ovat ainoastaan viranomaiskäyttöön,  MUTTA vastaavia, pienempiä paprikasuihkeita myydään toki kelle tahansa. Eipä aikaakaan kun herra poliisi ja myymäläsetä piirsivät meille kartan, johdattivat meidät taksiin ja selittivät kuskille mihin viedä meidät. Taksi ajoi meidät kaupungin toiselle puolelle, josta sitten vihdoin ja viimein löytyi Equipo de securidad y pesca eli turvallisuus –ja kalastustarvikekauppa. Sieltä lähti sumutteet mukaan 120 pesolla eli 8 eurolla. Halpa henkivakuutus.
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti