maanantai 3. tammikuuta 2011

Muuttohommia ja uusia makuelämyksiä


Lähes kahden päivän valvomisen ja koomailun jälkeen uni maistui oikein makeasti. Päivän agendaan kuului muuttoa uuteen luukkuumme, toimimattoman puhelimen vaihtoa ja puistossa kiertelyä.  Ensin kuitenkin oli haettava aamiaista läheiseltä mercadolta. 

Freesit naamat hedelmätiskillä

Mercado de la Cruz, eli tuttavallisemmin tori, kuhisi paikallisia hakemassa tuoreita hedelmiä, tuorepuristettuja mehuja , pirtelöitä ja hedelmä coctaileja. Kasvikset ja hedelmät olivat kypsiä, tuoreita ja kerta kaikkiaan houkuttelevan näköisiä.  Valinnanvaraa oli niin julmetusti ettei meinattu millään osata päättää mitä otetaan. Tällä kertaan mukaan lähti mangoa, mandariineja, melonia , ananasta ja mansikoita. Lisäksi Sandy osti vielä tyypillistä meksikolaista aamiaista eli juustolla tai lihalla täytettyjä tortilloita, salsaa sekä nopalesia eli kaktusta jota tungetaan tortillojen sisään. Täällä siis syödään kaktusta aamupalaksi, eikä muuten maistunut yhtään hullummalta!

Aamiaisen jälkeen lähdettiin puistoon kävelylle.


Puistossa Sandyn ja Riikan kanssa. Elinakin oli mukana kameran takana.

Cactus!



Ellu and the big bro





Kävely puistossa oli sen verran kova urheilusuoritus että vaati vastapainokseen pienimuotoista nesteytystä.

Micheladaa eli chiliolutta
Sitten olikin aika lähteä pakkaamaan kamoja Sandyn luo. Lastattiin laukut ja kassit Sandyn poikakaverin autoon, joka ystävällisesti kuskasi meidät hakemaan rahaa ensimmäistä vuokraa ja depositia varten. Tämän jälkeen lähdettiin uudelle kodille kirjoittamaan vuokrasopimusta, joka olikin sitten taas ihan oma lukunsa. Suomessa riittää kun pistetään nimi alle yhteen paperiin, mutta täällä tarvitaan a) vuokraajan passikopio b) allekirjoitukset vähintään kymmeen eri paperiin. Hivenen yllättävää oli myös että netti, kaasu, sähkö ja vesi EI kuulu vuokran hintaan kuten meille edellisenä iltana oltiin kerrottu. Tämä on kuulemma yleinen käytäntö Meksikossa, joten päätimme vuokrata talon joka tapauksessa vaikka hommassa olikin pientä huijauksen makua.

Noin kahden tunnin kuluttua kun saatiin sopparit kirjoitettua, saatu avaimet ja purettu muuttokuorma, kaikilla oli kuolemannälkä, jotenka suunnattiin samantien lähimpään street taco mestaan. Pulju oli lähinnä vastine suomalaiselle grillille, josta yön pikkutunteina haetaan makkaraperunat kaikilla mausteilla jne. Täällä vain oli tarjolla tacoja ja tortilloita eri muodoissa, mausteet kuuluivat hintaan ja niitä sai itse tunkea ruokaan niin paljon kuin jaksoi. Oli aivan loistavaa! Plussana vielä se että kyseinen paikka sijaitsee lähellä meidän taloa ;D

 Vielä muutama kuva meidän uusista huudeista:

Taivaan (kämpän) porteilla

Sama toisesta suunnasta

Tällainen on meidän etupiha


Sellasta. Talosta kuvia heti kun saadaan se siivottua esittelykuntoon.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti