sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Buenas! Nyt ollaan oltu täällä 5 päivää, aika on mennyt tosi nopeasti tutustuessa uusiin ihmisiin, kierrellessä kaupunkia, ja ehkä hieman juhlienkin... Paljon on tapahtunut parissa päivässä, mutta tässä kuitenkin ensimmäisen päivän tapahtumia:

Saavuimme Elinan ja Riikan kanssa Mexico Cityn huudeille 6 aamulla. Lähes 18 tunnin koneessa istumisen jälkeen oli ihan jees päästä kävelemään turvonneilla jaloilla. Se lysti loppui kuitenkin lyhyeen kun bussi lastasi väsyneet suomineidot kyytiinsa ja starttasi kohti Querétaroa.
Aamuinen katu Mexico Cityssä
Maisemaa matkan varrelta


Kolmen tunnin bussimatkan jälkeen saavuimme Querétaron bussiasemalle, jossa paikallinen ystävämme, Sandy, jo odotteli rähjääntyneitä reissaajia. Majotuimme Sandyn ja hänen perheensä luo, jonka jälkeen lähdimme kiertelemään kaupunkia ja hankkimaan puhelimet. Matkalla napsimme muutamia kuvia:





+25C ja arska häikäis. Takana uusi kotikaupunki.
Tais olla kaupungintalo
Elina johdatti meidät katsomaan nähtäyyksiä
Riikka, Elina & Sandy


Kämpän metsästystä varten ostimme paikallisen sanomalehden. Ensimmäisten tacojen ja perus turistikierroksen jälkeen painelimme takaisin "kotiin" ja aloitimme asunnonmetsästysoperaation. Asuntojen ympyröinnin ja soittelun jälkeen pääsimme katsomaan kolmea paikkaa heti samana iltana. Ensimmäinen oli mukavan oloinen kerrostalokaksio lähellä Sandyn asuntoa ja keskustaa. Kahden makuuhuoneen ja yhden kylpyhuoneen kämppä tuntui kuitenkin turhan pieneltä kolmelle ihmiselle. Seuraavaksi mentiin katsomaan isoa taloa, 'casaa', 15min kävelymatkan päästä koulusta, jossa tilaa riitti: 3 makuuhuonetta, keittiö, ruokasali, olohuone, sisä -ja etupiha, pesutupa, 4 kylpyhuonetta. Ihan mukavan kokoinen luukku siis. Viimeisenä vuorossa oli rotanloukku rikkinäisineen ikkunoineen. Vaihtoehtoina oli siis pikkukaksio tai kokonainen talo vartioidulla alueella lähellä koulua ja ostoskeskusta.

Lehdestä ympyröity uusi asunto...

Jo samana iltana päätimme soittaa vuokranantajalle ja vuokrata 'casan'. Oltiin oltu huudeilla vasta 8 tuntia ja meillä oli jo puhelimet ja asunto! Vois olla huonomminkin... Kaikki kunnia Sandylle, jota ilman oltais kodittomia, puhelittomia ja ihan pihalla kaikesta.

Tässä siis vasta ensimmäisen päivän tapahtumat, lisää luvassa heti kun mahdollista!

2 kommenttia :

  1. Pitää nyt kommentoida itse blogiin myös, ku tein aiemmin jo tuon google tilin. Kivoja maisemia kuvissa ja mukava oli kuulla ekat kuulumiset:) Luulin, että Sandy oli hommannut teille kämpän jo aiemmin, mutta blogi kertoikin totuuden, ootte ollu ahkeria! Ihmetytti, miten oot voinu olla farkuissa kun tekstissä lukee 25 lämmintä :D En tiedä pystytkö vastaamaan näihin kommentteihin, mutta fiksumpaa kommentoida tähän ku esim facebookiin. -Katja

    VastaaPoista
  2. Hei Katja! Kuumuutta riitti toki ja farkut oli kyllä aikas tukalat, mut paikalliset pukeutui toppatakkeihin :D

    VastaaPoista