torstai 13. kesäkuuta 2013


Mamey muistuttaa pitkalti avocadoa ulkonaoltaan ja koostumukseltaan. Maku on myos pehmean rasvainen, mutta toisin kuin avocado mamey on lahes allonmakea. Aluksi en tykannyt siita yhtaan eika se vielakaan mene sinallaan mutta pirteloihin ja sheikkeihin se on mita loistavin aines. Nieve de mamey (mameysorbetti) on myos mercadon vakio snacksini. Torkean hyvaa.

Mamey on trooppisten alueiden asukki eli taalta Querétarosta sita ei loyda. En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta laittaa tama etanamainen siemen multaan ja katsoa mita siita syntyy. Muutaman kuukauden mullassa muhinnan jalkeen pikkuinen puski itsensa paivanvaloon. Menee viela vuosikymmenia kun tama kaveri antaa hedelmaa, mutta ainakin alku on lupaava.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti