torstai 6. kesäkuuta 2013

Lunkkeilua

Nyt kun koulu on virallisesti ja lahestulkoon paketissa niin olen taysin omistautunut lunkkeilulle eli tehnyt asioita mieleni mukaan silloin kun huvittaa. Joskus olen jo aamuseiskalta urheilupuistossa vetamassa rappustreenia tai tankoilemassa, toisinaan heraan myohaan ja aamianen venyy kaksituntiseksi. Mikapa sen rennompaa kuin tehda asioita fiiliksen mukaan.

Bansku-kookospannarit / mustikkapiirakka

Lomailu on toki kivaa, mutta pidemman paalle puuduttavaa. En vaan jaksa makoilla koko paivaa ja tuhlata paiviani turhan panttina olemiseen. Yleensa pyrin kayttamaan lomat tai vapaapaivat asioihin, joita haluaisin tehda tai oppia, mutta joita en normaaliarjessa ehdi tehda. Nyt olen harjoitellut Adobe Suite CS6 kayttoa, jonka napparasti mercadolta ostin muutamalla sadalla pesolla. Piratismi on vahan kinkkinen asia...toisaalta en haluaisi tukea sita mutta tassa maassa lahes kellaan ei ole varaa ostaa kalliita, aitoja versioita. Ymmarran toki etta naiden ohjelmien tekeminen ja suunnittelu vaativat tekijoilta paljon aikaa ja rahaa, mutta silti se rajaa paasyn vain rikkaille. Muutenkin taalla suhtaudutaan piratismiin aika kepeasti: vaihdossa ollessani kun koneeni jouduttiin alustamaan niin koulun ATK -tuesta asennettiin piraattikayttojarjestelma kaikkine ohjelmineen. Yritykset kayttavat myos piraattiohjelmia ja poliiseja nakee mercadolla ostelemassa piraattileffoja. Ei siis pelkoa kiinnijaamisesta :D

paras kanacurry ever

Aiemmin mainitsin palkitsevani itseni pikku reissulla jos saan opparini ja muut kouluhommat valmiiksi. Niinhan siina kavi etta sain kuin sainkin kaiken valmiiksi, jotenka toissapaivana klikkailimme lennot Etela-Meksikoon, Chiapasiin 29.6 eli reilun 3 viikon paahan. Viikossa olisi tarkoitus rymyta lapi raunioita, viidakkoa, vesiputouksia ja kylia. Olen halunnut matkustaa Chiapasiin jo siita asti kun tanne ensimmaista kertaa tulin. Eli pienimuotoinen unelma on kaymassa toteen. Uujea!


Palenquen rauniot (kuva taalta)
San Cristobal de Las Casas (kuva taalta)
Lagunas de Montebello (kuva taalta)
Naita maisemia odotellen. Nyt kaydaan Elen kanssa karjalanpiirakanpaistoon ja huomen aamusta sitten viela vaannetaan mustikkapiirakkaa. Uhhuh! Huomenna nimittain on El Festival de Las Comunidades Extranjeras -kulttuuritapahtuman miittinkiin, johon viedaan siis naita perinneruokia haisteltavaksi ja maisteltavaksi ja katselemaan josko Suomi olisi ansainnut paikkansa ensi vuoden festivaaleissa. Jos et tieda mista selitan niin taalta voit lukea lisaa.

Palataan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti