torstai 13. kesäkuuta 2013

Heinasirkkaherkkuja

Muistan kun ensimmaista kertaa maistoin heinasirkkoja eli chapulineja Meksikon kulttuuri -kurssin tunnilla. Opettajamme toi meille pussillisen naita rapeita, limella ja suolalla maustettuja kavereita maisteltavaksi. Tuijottaessani kadessani olevaa sirkkaa silmiin en pystynyt miettimaan muuta kuin Disneyn Samu Sirkkaa.

Kuva taalta


Tuntui jotenkin syylliselta etta olen syomassa tata pikku kaveria mutta sitten sirkka lenti nopeasti suuhun ja huolellisen pureskelun jalkeen huomasinkin ettei maku ollut yhtaan huono. Itseasiassa taisin pyytaa viela uusintakierroksen. Siita asti olen nauttinut sirkkoja silloin kun niita on ollut saatavilla. Suurin osa tavarasta tulee Oaxacasta eika taalta Querétarosta tunnu loytyvan kovin usein. Mutta kun loytaa niin ostan aina pussillisen naposteluun tai quesadillan tai tostadan kaveriksi.



Heinasirkat pyydystetaan useimmiten maissipelloilta, joilta loytyvat muhkeimmat yksilot. Harmi, etta takapihamme maissipelto on kauan kuollut ja kuopattu, joten en paase pyydystelemaan naita kavereita...mutta hei, hyodyntakaa toki niita kotisirkkojanne ja kokeilkaa seuraavaa reseptia:

Tarvitset:

  • Heinasirkkoja niin paljon kuin saat pyydystettya
  • Limemehua
  • Valkosipulia
  • Suolaa

Laita pyydystetyt (elavat) sirkat suljettuun muovipussiin tai vastaavaan muutamaksi paivaksi. Taman jalkeen pese (kuolleet) sirkat vedella niin moneen kertaan etta vesi on puhdasta. Laita sirkat kattilaan ja kaada paalle kiehuvaa vetta ja anna kypsya kymmenisen minuuttia. Talla valin blendaa limemehu ja valkosipuli keskenaan. Kun sirkat ovat muhineet kaada ne lavikkoon ja anna keitinveden valua pois.
Seuraavaksi lammita pannulla oljya ja kaada sirkat sekaan. Paista noin viitisen minuuttia valilla sekoitellen hyvin varovasti jottei lopputulos muistuttaisi sirkkamuusia. 5 minuutin jalkeen lisaa blendattu lime-valkosipulisekoitus. Sekoita sirkkoja koko ajan, jotteivat pala pohjaan. Kun mehu on haihtunut ovat sirkat valmiita.

Nauti vaikka nain:
Minitostadat, guacamole, chapulinet, mustapavut ja Oaxaca -juusto

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti