keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Agua de albacha con chía

Taas luvassa yksi Hellepäivän helpotus - resepti. Törmäsin tähän herkkuun eräässä meksikolaisessa ravintolassa tarjoilijan suosittelemana. Kyseessä on siis basilika-chia -juoma, kauniin vihreä, kirpeä, makea ja raikas juoma, joka viilentää tehokkaasti hellepäivän sumentaman järjen. Ravintolassa join yksin litran kannullisen tätä ja kun pääsin kotiin halusin kokeilla tehdä juomaa itse. Basilikapuskani kaipasikin jo trimmausta ja loputkin ainekset löytyivät kaapeista mukavasti.

En halua laittaa tarkkoja mittoja ohjeisiin, koska en lähes koskaan mittaa mitään. Luotan makuaistiini ja kehoitan sinua tekemään samoin. Eli makeutusta ja limemehua oman maun mukaan. Itse tein tämän hunajalla ja lopputulos oli aivan loistava. Kuten täällä olen oppinut, kannattaa makeuttaa vesi ennen limemehun lisäämistä, sillä limessä on ilmeisesti jotain, joka estää sokeria tai hunajaa liukenemasta veteen. En mene vannomaan, mutta näin olen kuullut monen paikallisen limonadan tai muiden juomien tekijöiden suusta.



Jos tykkäät, että chian siemenet geeliytyvät voit laittaa juoman jääkaappiin vartiksi. Kannattaa kuitenkin juoda juoma samana päivänä, koska seuraavana päivänä maku on jo hieman kitkerä. Ainakin omani oli, mutta ehkä liioittelin limen kanssa, koska laitoin niitä kuusi varsin mehukasta yksilöä...ken tietää, mutta tuoreena tämä on mitä loistavin juoma. Olen tehnyt tätä jo useamman kerran ja olen heittänyt basilikan lisäksi joukkoon muitakin yrttejä kuten piparminttua ja persiljaa. Inkivääri sopii tähän myös loistavasti.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti