perjantai 9. marraskuuta 2012

Kuumatka

Amigos! Seuraa päivitystä viime viikkojen tapahtumista.

Eli lähinnä duunista...Olen suunnitellut joulukampanjaa, jossa asiakkaille tarjotaan vaihtoehtoisia joulureseptejä painottaen kasvis, raaka,-ja vegaaniruokavalioita, ottaen huomioon allergiat, gluteenittomat tuotteet jne. Kaikki luomusti tottakai.  Siinä sivussa olen harjoitellut Paint Shop Pro:n ja InDesignin käyttöä ja pikkuhiljaa alkaa syntyä ihan kelvollista materiaalia. Tämän rinnalla olen hoitanut joka tiistaisia despensa-tilauksia eli lajitellut hedelmät, vihannekset jne. tuotteet asiakkaille toimitettaviin laatikoihin.

tiistaisin toimistopöytä muuttuu torimyyjän pöydäksi


valmis herkkukori odottamassa noutajaansa. keskellä ruskea-valkoinen möykky, jicama, lempparijuures. 



Viime viikolla huomasimme, että Wal-Martissa raikuvat jo joululaulut ja parkkipaikalle on noussut jokavuotinen "joulupukin paja" eli Lidlin kokoinen halli, johon perheet tungeksivat ostamaan kuumimmat hittilahjat, jotka pian joulun jälkeen päätyvät komeron perimmäiseen nurkkaan ja sitä kautta kaatopaikalle. Tämän kulutustrendin rinnalle hyvinkin tervetullut vaihtoehto on La gallina verden järjestämät työpajat, jossa valmistetaan joulukortteja, koristeita ja lahjoja kierrätysmateriaaleista. Tänään oli ensimmäinen työpaja, jossa askarreltiin kortteja:




nyörejä ja nauhoja

nappeja


valmiita kortteja

omat tekeleet
Ja sitten reissuun! Viime lauantaina teimme päiväretken entisen tulivuoren kraaterille, Rincon de Parangueoon, joka sijaitsee 1,5 tunnin ajomatkan päässä Guanajuaton osavaltiossa.

sisäänkäynti oli 500m pitkän tunnelin läpi

paikallinen heppu pestasi itsensä oppaaksemme tipin toivossa.
Toisella puolella odotti valtaisa, valkoisen (ja haisevan) rikin peittämä kraateri. Maisema oli vähän samanlainen kuin Suomessa ensilumen aikaan. 



Lähdimme kiipeämään vuorelle katsomaan muinaisia luolamaalauksia



hepokattinen
Perille päästyämme huomasimme että nämä "maya-aikaiset luolamaalaukset" olivat lähes olemattomia tai vähintään ovela, hupsujen turistien rahastuskeino. Oli miten oli, mies oli mukava ja avulias, joten annoimme hänelle muhkean tipin ja jatkoimme kraaterin tutkiskelua.

opas esittelemässä "maalauksia"


Alhaalla kraaterissa maisema oli jotenkin avaruusmainen ja karu, kuin olisi kuussa ollut! Kaikkialla vain valkoista rikkiä, pölyä ja onkaloita. Opas kehoitti meitä olemaan varuillamme, sillä pehmeään ja murenevaan rikkiin oli helppo upota ja kerrosten alla saattaisi olla vettä.
















Punainen ja löyhkäävä lätäkkö.




kuusta löytyi myös bisseä...

...ja pieniä sinisiä olioita
Meksikon ensimmäiset, viralliset kuunautit
Jep, ja sitten sunnuntaina Jorgen siskon ja Jose Jr:n vierailun kunniaksi valmistettiin perinteinen Suomi-menyy:

makarooniloodaa

reilulla ketsupilla ja ripauksella chileä. 

mustikkapiirakkaa (ja vaahtokarkkeja?)

lounaan jälkeen siivottiin...

...ja tanssittiin Fröbelin Palikoiden tahtiin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti