tiistai 13. marraskuuta 2012

Tiistai-illan luontokatsaus

Ravintoketju on jännä asia. Pienet syövät isot, vahvat hakkaavat heikot, nopeat syövät hitaat. Viimeinen sääntö pätee ainakin tässä ruokakunnassa varsin hyvin.Viime viikolla Elinan kanssa aamulla herätessämme himoitsimme edellispäivän mustikkapiirakan tähteitä, mutta ruokakunnan kolmas asukki olikin jo aamuvarhaisella ehtinyt hotkaista piiraan aamiaiseksi ja jättänyt vielä tyhjän vuoan jääkaappiin viimeistelläkseen julman yllätyksensä. Voi sitä pettymyksen määrää kun vetäisimme folion pois vuoan päältä ja jäljellä oli vain murusia!

Äsken käväisimme hakemassa tilaamamme ruokatarpeet luomukaupasta. Heti kotiin päästyämme havaitsin nälkäisen ruokakunnan yksilön, Elinan, etsien ruokaa vesi kielellä kaikkia aistejaan käyttäen. Sain todistaa tätä tosielämän luontojännäriä lähietäisyydeltä.

ravintoverkon ylin eliö valmistautuu nauttimaan verkon alemman lajin edustajia

pahaa-aavistamaton saalis havaittu

nälkäinen peto iskee kyntensä uhrinsa rapeaan pintaan

vuohenjuusto-aurinkokuivattutomaatti-punasipuli-basilika ciabattan  viimeiset hetket

Tämän viikon ruokapaketti sisälsi myös maustamatonta jogurttia, vuohenmaitoa, feta-juustoa, vuohenmaito -jocoquea, ohraryynejä ja jälkkäriksi jogurtti-appelsiini-chia-kakkua. 


Ciabattan tuhottuaan ravintoverkon ylin edustaja oli mitä ilmeisimmin jo kylläinen, sillä hän kutsui minut kakkuosingoille tällä kertaa. Olin hyvin otettu tästä jalosta tarjouksesta ja tartuin kernaasti lusikkaan.

reilu kahtiajako

Juuri kesken saaliinjaon, ruokakunnan edustaja, Jorge, kotiutui nälkäisenä pitkän ja energiaa vaatineen salitreenin jälkeen. Hänen pelastuksekseen jääkaapista onneksi löytyi vastatehty ohra-tabbouleh, joten tämän iltainen luontoraportti päättyi siis onnellisesti jokaisen ravintoverkon edustajan kohdalta. Hyvää yötä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti