lauantai 27. lokakuuta 2012

Cervantino @ Guanajuato


Hola amigos! Takana ensimmäinen työviikko enkä vielä ottanut hatkoja eli tästä päätellen taisin vihdoin löytää itselleni sopivan harjoittelupaikan. Enpä ikinä koskaan asiakkaana osannut kuvitella mikä kiire ja häslinki pikkuisen luomukaupan kulisseissa piilee. Suurimman kiireen aiheuttaja on viikottainen ´despensas´jossa asiakkaat tekevat ruokatilauksensa, jonka jalkeen tilaamme tuotteet kauppaan ja lajittelemme tilausten mukaan laatikoihin. Tiistaina saapui valtaisa hedelmä/vihannes/maitotuote -kuorma, joka oli purettava, punnittava ja jaoiteltava laatikoihin niin, että kaikki 25 laatikkoa olisi iltapäivään mennessä noutokunnossa. Hiki virtasi samalla kun punajuuret, kesäkurpitsat, papaijat jne. lentelivät bokseihinsa.

Viime viikonloppuna lähdimme Guanajuatoon kansainvälisille  musiikki -ja kulttuurifestareille. Odotin matkaa innolla, sillä  edellisellä reissulla kauniit kadut ja kujat olivat jääneet mieleeni ja halusin päästä tutkimaan lisää kaupunkia.

möröt kömpivät koloistaan aamuvarhaisella



Callejón del muerto eli kuoleman kuja

Edellisen illan pizza -ja bisseövereiden jälkeen maistui tuorepuristettu mehu. Tämä caballero olikin sopivasti virittänyt kojunsa aivan hotellimme kylkeen ja rankan ylämäen tarpomisen jälkeen jano oli kova.

surrurrur sanoo puristin


litran verran porkkanaa, appelsiinia ja punajuurta mehun muodossa 
Ensi viikolla juhlittava Día de los muertos näkyi jo kaduilla selkeästi. Kojuissa oli myynnissä sokerista tehtyjä koristeita, pääkalloja sun muuta rekvisiittaa alttarin koristelua varten.


sokerikoristeita

Aamusella kadut olivat vielä suht tyhjiä mutta puolen päivän aikaan keskusta alkoi tulvia kaikenkarvaista tallaajaa. Haahuilimme ihmisten seassa etanavauhtia katsellen ilmaiskonsertteja ja muita esityksiä.

mercado

yksi Cervantinon esiintyjistä

Ele ja ikisuosikki: Tigres del Norte




Saippuakuplapyssyn fiksausoperaatio


Poliisi ja armeija oli 'pitämässä järjestystä yllä' eli vahtimassa autojensa lavalta aseet kourassa että jengi pysyy ruodussa. Tässä hieman makua kurista ja järjestyksestä:


Sillä hetkellä juuri vauhdissa ollut paikallinen ska -bändi sai yleisön sekoamaan täysin. Pullot ja tölkit nesteineen halkoivat ilmaa päätyen esiintyjien ja muiden juhlijoiden päälle. Juuri kun olin lopettanut kuvaamisen takanamme olevan ravintolan kattoterassilta lensi vessanpaperirulla komeassa kaaressa leviten kaiken kansan niskaan.

opiskelijat osoittamassa mieltään



pääesiintyjää odotellessa. enkä edes muista kuka oli..


Kaupungissa oli sattumalta kansallinen moottoripyöräjengien kokoontuminen, joten kotimatkalla saimme ihailla mitä erikoislaatuisempia menopelejä ja jengiasusteita.

booorn to be wiiiild..

2 kommenttia :

  1. Heippa! Tosi kiva, että sait jotakin irti blogistani. Mun kirjoitustahti on hyytynyt vallan.. pään sisällä on kyllä tapahtunut paljon (rohkenen sanoa). Katsotaan, mistä seuraavaksi inspaannun kirjottamaan. Mutta hei siis ihana myös tää sun blogi!! Kirjoitat tosi hauskalla tavalla kuitenkin informatiivisesti. Mä niin haluaisin Mexicoon. Ootko sä siellä miten pitkään? Kaikkea parasta sun matkalles! Ehkä me törmätään joskus jossain :)

    VastaaPoista
  2. sain paljonkin irti, kiitos :) oli pieni epätoivon hetki menossa ja blogisi löydettyä sain kyllä paljon ajateltavaa ja positiivista energiaa, toivottavasti jatkat kirjoittamista! Mexico on ihana, en tiedä vielä kauan olen täällä, päivä kerrallaan. voi olla että törmätäänkin :) ja jos Mexico kiinnostaa matkakohteena tai muuten niin täältä saat vinkkejä ja infoa niin hyvässä kuin pahassa :D

    VastaaPoista