sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sunnuntain ajatuksia




Vaikka kuinka pidänkin muutoksista ja tuntemattomaan syöksymisestä niin seisoessani siinä kynnyksellä valmiina hyppäämään haluan jänistää. Ajatukset kuten tää on ihan hullua, en uskalla, mitäs jos kaikki kusee... puskevat mieleeni kun tajuan että muutos on oikeasti tapahtumassa. Ja pian. Kolmen viikon päästä hengailaan jo toivottavasti valkeiden hankien keskellä. Nämä viime hetken kapinan tunteet ovat tuttuja kuitenkin jo ennestään, joten en ole mitenkään huolissani. Ne vaan kertovat siitä, että täällä viettämäni aika on ollut arvokasta, mutta nyt on aika päästää irti ja hypätä kohti uutta seikkailua.

PC090155

Lajitellessani kamojani mukaan, lahjoitukseen, roskiin, -kasoihin pohdiskelin mielessäni muutamia asioita, joita tällä neljän vuoden matkalla on tullut opittua.

Luottamusta siihen että asiat järjestyvät. Etenkin toisella kerralla Meksikoon saapuessani en tiennyt yhtään mitä on edessä. Opinko kielen? Löydänkö töitä? Joudunko tulemaan maitojunalla takaisin? Kaikesta huolista huolimatta asiat kuitenkin järjestyivät paremmin kuin olisin uskaltanut toivoakaan. Nyt on vähän samankaltainen tilanne edessä ja luotamme siihen että asiat loksahtavat paikoilleen. Worst case scenario on se, että palataan takaisin lähtöruutuun ja sitten yritetään jotain muuta.

Vähemmän huolehtimista, enemmän toimintaa. Osaan olla aikamoinen murehtija, mutta olen päässyt siitä hieman yli viimeisten vuosien aikana. Asioiden vatvomisen sijaan olen opetellut keskittämään energiaani toimintaan, sillä se on mikä loppupeleissä ratkaisee. Vaikka olis maailman hienoimmaksi hiottu suunnitelma ei sillä tee mitään ilman konkreettisia tekoja.

Ihmisten samankaltaisuuksien huomaaminen Niinkin itsestäänselvältä kuin tämä nyt kuulostaa niin oon tajunnut, että ihmiset kaikkialla on loppujen lopuksi tosi samanlaisia. Suurin osa meistä haluaa tehdä asioita joista nauttii, voida hyvin ja elää kaikin puolin rauhallista elämää muita kunnioittaen. Kaikissa kansoissa ja kulttuureissa on hyviä tyyppejä ja kusipäitä. Ihmisiä, jotka sopeutuvat ja hyväksyvät muutoksen ja ihmisiä, jotka kapinoivat kynsin hampain vastaan. On avoimuutta ja ahdasmielisyyttä eikä kotimaamme tai kulttuuritaustamme pitäisi määritellä meitä ihmisinä.

PC090145

Totaali-inventaarion jälkeen sain kaiken mahtumaan (melkein) yhteen laukkuun. Iso osa kodin tavaroista kuten keittiövälineistä, jääkaappi ja ruokapöytä menivät lahjoitukseen Jorman siskolle ja muille tutuille. Työkaverini oli myös tyytyväinen saadessaan uudet verhot, mikroaaltouunin, astioita ja vaatteita. Mitään ei olla heitetty roskiin paitsi rikkinäisiä kamoja kuten meikäläisen pohjasta rikkinäiset ja totaalisen puhkikulutetut Fivefingerit.


7 kommenttia :

  1. Siis onko siun fivefinger supertossut jo rikki! Tuntuu että vasta ostit ne :D Oot kyllä paljon niillä kävelly, joten rikkinäisistä kengistä näkee joko huonon laadun tai sen, kuinka aktiivisesti on niitä käyttänyt. Onneksi olkoon siis, oot ollu hyvin liikkeellä!

    VastaaPoista
  2. Kuinka paljon saa olla tavaraa yhdessä laukussa? Aiotteko maksaa kolmannesta laukusta?

    VastaaPoista
  3. Katja nää oli miun toiset Fivefingerit :D oon kyl juossut ahkerasti niillä ja muutenkin käytän niitä ihan vaan kävellessä eli en voi kyllä huonosta laadusta moittia. Onhan niissä ohuempi pohja kun normilenkkareissa eli kuluukin nopeemmin.

    23kg on painoraja. Joo maksetaan ekstralaukusta 80 USD, mikä ei oo kovin paha koska ylipaino maksais jotain 100 tai enemmänkin :D

    VastaaPoista
  4. Siis montako matkalaukkua on matkatavaroita, 3 vai 9? Pitääkö vuokrata pakettiauto vai ottaa peräkärri mukaan kun haetaan teidät Katjalta?

    Roger

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme laukkua, yks iso reppu ja Luna kopissaan. Nii ja Lunan vessakoppi, hiekat ja sapuskat. Ei nyt varmaan peräkärriä tarvii :D eiköhän mahduta Subaruun ihan hyvin?

      Poista
  5. Tervetuloa Suomeen, kyllä se siitä lähtee rullaamaan. Toivon teille kaikkea hyvää!

    VastaaPoista