sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kissan valmistelu muuttoon


PC060125

Lunan luonteen huomioon ottaen seuraavat pari kuukautta tulevat varmasti olemaan sille stressaavaa aikaa. Tämä kissa ei sopeudu nopeasti muutoksiin, uusiin ihmisiin tai eläimiin, joten pienillä kikoilla olemme yrittäneet helpottaa sen oloa ennen lentoa, sen aikana ja jälkeen.

PC060103

Eläinlääkärimme suositteli kokeilemaan Royal Caninin kissoille tarkoitettua Calm-ruokaa, joka sisältää jotain rauhoittavaa ainesosaa joka muistuttaa niitä emostaan ja lievittää muutoksista johtuvaa stressiä. Aloitettiin kyseisen tuotteen ruokinta viikko sitten, rauhoittumisen tulisi alkaa tapahtua noin kolmannen viikon jälkeen.

PC060104

Joulukuun alussa muutamme täältä meidän talosta Jorgen vanhemmille viikoksi, jossa Luna saa tutustua myös koiravanhus Kikiin. Jorman isä on allerginen kissoille, joten täytyy raukkaparka yrittää pitää yhdessä huoneessa karvan pöllymisen estämiseksi. Otetaan sinne Lunan tutut tavarat mukaan kuten hiekkalaatikko, kuljetuskoppa peittoineen, ruoka -ja juomakupit.

PC060118

10. joulukuuta onkin jo lennon aika ja koko matkan jännittävin osuus. Meidän pitää olla viisi tuntia ennen lentoa Mexico Cityn kentällä, joten odotuksineen ja vaihtoaikoineen veikkaisin että, tästä tulee sellainen 30 tunnin reissu. SAGARPA:lta saatujen ohjeiden mukaan lemmikin ei tulisi syödä mitään kahdeksaan tuntiin ennen lentoa. Kuljetuskoppaan saa kuitenkin kiinnittää juomapullon. Lennämme Amsterdamiin, jossa meillä on viiden tunnin vaihtoaika. Tuoksi aikaa Luna laitetaan lemmikkihotelliin, joka sijaitsee lentokentällä ja siellä sen pitäisi päästä hiekkalaatikolle ja saada ruokaa.

PC060108

Saavumme keskiyöllä Suomeen ja mennään yöksi ystäväni luo Vantaalle. Ostin jo Zooplussan kautta uuden hiekkalaatikon, hiekkaa ja ruokaa ja pistin lähteyksen suoraan ystäväni kotiin, jotta mestoille saavuttuamme Lunalla on heti puhdas vessa ja ruokaa.

PC060085

Seuraavana päivänä matka jatkuu vanhempieni luo Karjalan kunnaille ja siellä sitten ollaankin joulukuu. Tuolla Luna saa kavereikseen Roger -pupun. Jännä nähdä mitä siitä tulee... Tammikuussa toivon mukaan päästäisiin muuttamaan omaan asuntoon ja alkaisi ns. normaali elämä.

PC060087

Välillä mietin, että ehkä Lunan olisi parempi jäädä tänne kuin lähteä toiselle puolelle maapalloa lumikinosten sekaan. Se on niin onnellinen tuolla takapihalla saalistaessaan ja piehtaroidessaan että melkeen sydän särkyy sitä katsellessa kun tiedän että kohta kaikki muuttuu.

PC060130

Tällaisia valmisteluja. Ja kuten aina lisätippejä otetaan vastaan mielellään!


7 kommenttia :

  1. Voi Lunaa, mitä kaikkea se käy nyt läpi... Mutta hyvin olet kaiken järkännyt sille! Mä olen muuten kuullut sellaisesta spraysta, joka rauhoittaisi eläimiä. Sillä voi mm. suihkia kuljetuskopan, niin lento menee mukavammin. Samoin pitää muistaa, että usein omistaja panikoi ja murehtii lentoa enemmän kuin lemmikki.

    Voihan se aluksi olla outoa tutkia, että minne ne on mut tuoneet, mutta toisaalta sille voi olla ihanaa tutkia kaikkea uutta. Mä muistan, kun Vinski näki lunta ensimmäistä kertaa, se oli kuin pieni lapsi! Juoksi, kaapi, maisteli, juoksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon just toi panikoiva omistaja joka murehtii koko lennon ajan onkohan toisella kaikki hyvin :D Kuulostaa hyvältä tuo spray, täytyykin katsoa jos löytyy täältä!

      Hehe voin kuvitella kun toinen on ollut ihan innoissaan lumessa könyämisestä :) saas nähdä mitä tää kattimatti tuumaa

      Poista
  2. Luna on aika karvainen kamu ja ihan kuin sillä olisi eriväriset silmät ekassa kuvassa, suloinen kisu kyllä! Tätä tekstiä lukiessani mietin että pääseeköhän Luna edes mihinkään lumikinoksiin, toivottavasti :) Hyvin hän varmasti tottuu. Murehdit Lunan pärjäämistä lennolla vähän samaan tapaan kuin vanhemmat murehtii etukäteen, kuinka se oma lapsi selviytyy päiväkodin tai koulun aloituksesta ja vanhemmat saattaa miettiä asiaa enemmän kuin lapset, niinkuin teidänkin tapauksessa vaikka tapaus onkin erilainen. Haluan kyllä nähdä miten Lunkki ja Roksu tulevat toimeen :)

    VastaaPoista
  3. Uskon että lentokokemus on Lunalle raskas mutta eiköhän se hyvin mene! Teidän pitää olla näköjään tosi aikaisin kentällä, muistakaa nukkua edes jonkin verran ennen lentoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä Kake! Haha joo eiköhän tää katti saada hengissä perille, se on pääasia!

      Katotaan paljonko tulee unta vedettyä ennen lentoo, onneks koneessa on aikaa nukkuu :)

      Poista
  4. Leikatkaa nuo Lunan mahtavat kynnet ennen matkaa ettei se ensitöikseen kynsi Rogeria. Lunasta ja Rogerista tulee varmaan bestikset kunhan tutustuvat toisiinsa. Katselin netistä kuvia, missä kisu ja pupu makoilivat vierekkäin ja kisu nuoli pupua. Luna saa jatkaa saalistusta täällä mummolan pellolla ja lumessa on aah... niin ihanaa piehtaroida.

    Roogeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritettiin leikata mut hää pisti hanttiin niin kovasti ettei pystytty. Viedään hänet anyway eläinläákärille lauantaina niin saa leikata samalla. Toivottavasti heistä tulis kavereita! Onneks he on suunnilleen samankokosia niin Luna ei ehkä rohkene hyökätä Rogerin kimppuun.

      Poista