lauantai 13. kesäkuuta 2015

☑ Oleskelulupa


Nyt kävi niin että Jorma sai oleskelulupansa Suomeen jo kolmen viikon jälkeen hakemisesta. Oli aikamoinen yllätys, kun torstaina saapui sähköpostia, että lupa oli jo saapunut Suomen Suurlähetystöön Mexico Cityyn. Oltiin molemmat ihan puulla päähän lyötyjä, koska Migrin sivuilla sanottiin että meidän keissin mukaisen hakemuksen käsittely viime vuonna kesti keskimäärin 104 päivää. Nyt kesti tasan 25 päivää.




Joulukuussa siis nokka kohti pohjoista. Sitä ennen teemme nyt loputtomalta tuntuvan check -listan kaikesta muuttoon liittyvästä. Onneksi meillä ei ole mitään suuria omaisuuksia täällä Jorman soittovehkeitä ja pyöriämme lukuunottamatta. Ne ovat vain tavaraa eli niiden eteenpäin myyminen ei tule olemaan big deal.




Kissat tulevat messiin vaikka mitä kävisi. Edessä on hullu paperisota, jotta voidaan ottaa ne mukaan, mutta noiden karvapallojen hylkääminen ei tule kysymykseenkään! Hieman pelottaa miten ne tulevat selviämään lentomatkasta. Luna etenkin on aikamoinen itkupilli kuljetuslaatikossaan jo viiden minuutin automatkan jälkeen.




Kuvat ovat toissapäivältä kun käytiin Juriquillassa moikkaamassa Jorman perhettä. Heidän talonsa vieressä on puisto, jossa on hyvä juosta ja tankotreenailla ja usein kyläillessä käydään ottamassa hieman hikeä. Pehmeällä hiekka-kivitiellä on niin paljon mukavampi juosta kuin asfaltilla täällä omilla huudeilla.

10 kommenttia :

  1. Eli siis päätittekin muuttaa Suomeen? Hui! Hienoa. Onkohan multa mennyt jotain ohi? :) Jos muutto aiheuttaa vertaistuen tarvetta, niin täällä ollaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja huimasti onnea oleskelulupapäätöksestä. Olipa ripeää!

      Poista
    2. Moi Annika! Joo siis toukokuussa kirjoittelin että käytiin D.F:n reissulla hakemassa oleskelulupaa Suomeen. Ja kiitos, luulen että vertaistuki tulee tarpeeseen kun muutto lähestyy :)

      Poista
    3. Huikeeta! Multa on näköjään mennyt se postaus vahingossa ihan ohi, mutta nyt löysin :)

      Poista
  2. Onnea! On tosiaan ollut nopeaa toimintaa. Toivottavasti kisujen paperisota sujuu yhtä jouhevasti!
    Mitä mieltä miekkosen perhe on muutosta Suomeen? Tulette siinä mielessä hyvään aikaan, että on pimeintä, kylmintä ja kurjinta (sään puolesta) heti alkuun, niin saadaan sekin shokki alta pois ja kohti kesää kulkiessa mennään koko ajan parempaan suuntaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! Jorman perhe on ihan kannustavia et lähdetään. Toisaalta hänen äiti on surullinen et poika lähtee niin kauas ja miten mahtaa selvitä kylmästä talvesta :D ne on kyl ihan innoissaan tulossa Suomeen käymään kesällä.

      Joo joulukuu on hyvä aika, toivon et tulis olemaan kylmää ja lumista eikä sateista ja mustaa! Pääsen heti opettamaan herran hiihtämään ja luistelemaan :D

      Poista
  3. Onnea paljon!! Jännät ajat teillä nyt edessä! :) Jormako meinaa siis opiskelemaan hakea Suomessa? Toivottavasti kissojen lennätyshommat selviää ja muutenkin sujuu ongelmitta. Pikkasen jännittäisi itseäkin tuollainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo aikoo hakea opiskelemaan ja etsiä töitä. Toivotaan et tärppää! Voi kissaparat, voin vaan kuvitella miten karmeeta matkustaa pienessä häkissä yli 20 tuntia ja sitten yhtäkkiä joutuu johonkin kylmään paikkaan ja lumen keskelle. Voi olla aikamoinen shokki :D

      Poista
  4. Onnea oleskeluluvasta! Hyvä että se hoitui niinkin nopeasti, en itekään uskonut silmiäni kun siun viestiä luin aamulla vielä sängyssä :D Tulee kyllä varmasti olemaan iso muutos edessä ja paljon hommaa mutta toivon että se on sen arvoistakin :) Toivottavasti kissatkin pärjäävät reissusta, kerro sitten jos ja kun tarvitsette jotain apua täältä Suomen päästä niin autan mielelläni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tankjuu Kake! Avut tulevat varmasti tarpeeseen :) jos voisit majoittaa meidät (ja kissat tietty) pariks päiväks? haha no ei, luulen et painellaan suorinta tietä Karjalan kunnaille joulunviettoon. Siellä nähdään ;)

      Poista