keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Dokkarisuositus


Katsellaan usein Vicen dokkareita Youtubesta. Meksikoon liittyvät dokkarit ovat aina lähinnä huumeista, korruptiosta tai rikollisuudesta, mutta tämä Jorman eilen löytämä poikkeaa hieman joukosta.  



Tämä dokkari kertoo Guerreron osavaltiossa juhlittavasta Tigrada -tappelujuhlasta. Pointti on tapella kylien välillä ja vuodattaa verta, jotta sataisi reilusti ja sadosta tulisi runsas. Uskomuksen mukaan jokainen pisara verta vastaa pisaraa vettä

En pidä  väkivallasta ja kännissä tappelu nyt on ylipäätään pöljää, mutta kuten lopussa todetaan; toisiaan vastaan taistelevat fyysisesti samankokoiset henkilöt ja molemmat omasta tahdostaan. Tappelu loppuu heti kun toinen osapuoli haluaa ja lopuksi paiskataan kättä. Jos kaikki väkivalta Meksikossa olisi tällaista "ystävällistä mallia" niin olisi tämä aika erilainen maa. 

Toisaalta väkivalta lisää väkivaltaa oli se millaista tahansa. Lapsetkin osallistuvat tähän ja kasvavat ympäristössä, jossa toisen satuttaminen on normaalia tai jopa hauskaa. Seurauksetkin ovat sen mukaisia: ei ole montaa viikkoa aikaa kun Chihuahuan osavaltiossa kidnappausta leikkineet lapset tappoivat 6-vuotiaan leikkikaverinsa ja hautasivat tämän kuolleen koiran kanssa peittääkseen paremmin jälkeensa. Väkivaltaan valitettavasti tottuu ja turtuu ja joka kerta tarinat, joita kuulee ovat yhä pahempia.

Vaikket olisikaan tappelujen ystävä niin tämä dokkari on mielenkiintoinen kulttuurin ja traditioiden näkökulmasta. Enjoy!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti