lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulun viettoa


Aattoiltaa vietettiin anoppilassa. Ensimmäisenä ohjelmanumerona oli posada, joka on ilmeisesti jouluperinne lattari -ja/tai katolisissa maissa. Sitä seurasi lasten lemppariohjlema eli piñatan rikkominen. Itsehän iskin piñataa niin että puukalikka halkesi kahtia ja piñata pysyi yhtenä kappaleena, hups.



Tässä perheessä joulun vietto alkaa todella myöhään, joulupöytään päästiin vasta noin 11 aikoihin illalla. Junnu hyytyi jo puoliltaöin ja lahjat jäivät hänen osaltaan seuraavaan aamuun. Syötiin Jorgen äidin ja minun valmistamia jouluherkkuja. Lopuksi vielä keräännyttiin kuusen ympärille avaamaan muutama paketti.


Aamuvarhain Junnu alkoi repiä paketteja auki. Tyyppi on edelleen obsessoitunut The Cars ja moottoripyörä -aiheisilla leluilla ja tilpehööreillä. Sitä oli siis saamansa! Mummolta tuli rullaluistimet ja täti ja setä lahjoittivat myös uuden koulurepun.


Meillä hoidossa oleva työkaverin koiranpentu oli myös mukana joulunvietossa. Hän osaa olla enkeli, mutta usein myös hermojani koetteleva piski: kasvimaani on lempipaikkansa pyöriä, rypeä ja kaivaa. Pinaattini ovat jo siirtyneet kasvamaan vehreämmille (ja koirattomille) niityille, niisk.

Herra Hyde vs. Tohtori Jekyll:




Leppoisa joulu kerrassaan. Tänään harrastimme taas maaseutumatkailua ja eilen tein mahtavan uuden löydön centrossa: Las Fantasias Miguelin Ihan uskomatonta, että olen asunut täällä jo yli kolme vuotta enkä ollut kuullutkaan koko paikasta! Käsitöiden ja taiteiluhommien rakastajana tämä paikka on kuin paratiisi ja mukaani lähtikin säkillinen taiteilutarvikkeita.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti