keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulu on taas!


Hitsi, tänään on jo jouluaatto! Lahjat on jo paketoitu (ne ainoat kaksi, Junnulle tietenkin) ja joulusafkat viittä vaille valmiina. Tämä on neljäs jouluni täällä ja joka kerta on yhtä vaikea päästä joulufiilikseen. Kiitos pinttyneen mielikuvani lumisesta ja pakkasen puremasta joulusta Suomessa, täällä  plussa-asteissa ja ikivihreiden palmujen keskellä joulu tuntuu samalta kuin mikä tahansa vapaapäivä.


Torstaina oli koulun joulujuhla. Jokainen luokka esitti shown siitä miten joulua vietetään eri puolilla maailmaa. Oli saksalainen, jenkki, venäläinen, brasilialainen ja japanilainen tietenkin suomalainen joulu. Ekaluokkalaiset tekivät suomalaisen tanssin joulupukki matkaan jo käy -laulun mukaan, kansallispuku päällä ja tonttulakit päässä.


Jokainen luokka oli vastuussa oman maansa ständistä, jossa tarjoiltiin maakohtaisia faktoja joulunviettoon liittyen sekä tietty ruokamaistiaisia. Itse avustin suomiständin järjestäjiä, jotka olivat loihtineet ihan mahtavat suomisafkat! Yksi mammoista oli väsännyt jopa glögiä. Meni kuin kuumille kiville eikä todellakaan tullut mitään Kumman Kaa rusettiluistelukohtaus -flashbackia (v*ttu tää on mehukattia!) vaan oli tehty ihan punkusta ja vodkasta. Mietin oliko etiketin mukaista tarjoilla alkomahoolia koulun tapahtumassa mut eipä kukaan näyttänyt välittävän. Anyway, lapsille ei ollut glögitarjoilua.


Perjantaina järkkäsimme koko koulun henkilökunnalle joululounaan. Teemana oli Minty Cool Christamas ja koristelimme salin vintage -kamalla.


Menuulla oli taquiza eli tacoja eri täytteillä. Kanaa, possua, nopalea ja possunanhkaa eri soosseissa.


Jälkkäripöytä koostui minttusuklaa -minimuffareista, marengeista, pienistä lahjapaketeista täynnä erilaisia makeisia.


Ja nyt lähdemme joulunviettoon anoppilaan, jossa luvassa taas enemmän ruokaa kuin armeija pystyy syömään, piñatan tuhoamista ja pakettien repimistä.

Ihanaa joulua kaikille sinne Suomeen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti