perjantai 2. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja uusi perheenjäsen


Saimme kutsun lähteä vastaanottamaan vuotta 2015 maaseudulle Jorgen siskon miehen isän rancholle Guanajuaton osavaltioon. Vedimme siis sombrerot päähän ja suunnistimme landelle.







Rancholla tunnelma oli juuri niin rentoa kuin kuvittelinkin. Uima-altaan vesi oli hyytävää enkä uskaltautunut muuta kuin uittaa varpaita. Ei ole minussa avantouimarin ainesta alkuunkaan. Päivällä grillailtiin ja sitten patikoitiin kuivassa joen uomassa. Illalla pelailtiin korttipelejä, juotiin mezcalia ja glögiä, laskettiin sekunteja vuoden vaihtumiseen ja sitten perinteen mukaan syötiin 12 viinirypälettä, yksi rypäle jokaiselle kuukaudelle ja uudenvuoden lupaukselle, joita en tänä vuonna tehnyt yhtäkään.

Meillä on tälle vuodelle suuria suunnitelmia. Niistä lisää sitten jos ja kun ollaan lähempänä niiden toteutumista.

Rancho oli täynnä nälkäisiä koiria, joita ruokimme lihapaloilla ja tortilloilla. Yhtäkkiä jostain puskasta pomppasi pieni kissanpentu, johon rakastuin ensisilmäyksellä.


Kissaparka oli pelkkää luuta ja nahkaa. Silittelin sitä ja annoin sille ruokaa ja vettä. Raukalla ei ollut karvaa selässä eikä niskassa koska koirat retuuttivat sitä minkä ehtivät. Kysyin eläinten omistajalta, Ricardolta, joka on ranchon talonmies, että voisinko viedä pennun mukanani. Hän kysyi tyttäreltään ja tämä antoi luvan. Kuulema parempi niin, koska koirat vain kiusasivat sitä.


Kirppusäkki lähti lopulta mukaamme. Pakkasimme sen huolellisesti bisselaatikkoon ja lähdimme kohti uutta kotia. Paluumatkalla pohdimme nimiä sekä tytölle  että pojalle, koska emme tienneet kumpi oli kyseessä. Jade, Esmeralda, Mia, Luna, Pablo, Escobar, Tuukka, Hugo..


Tänään eläinlääkäri varmisti että kyseessä on tyttö. Nimeksi valikoitui lopulta Luna, koska ranchon nimi on La Luna eli kuu.

2 kommenttia :

  1. Ihanan näköinen paikka! Ja mahtavaa että pelastit pikkukisun. Mun sydäntä lämmittää aina tällaiset tarinat :)

    VastaaPoista
  2. Jep! En vaan voinut jättää häntä tuonne kun isot koirat heittelivät sitä ympäriinsä kuin palloa :( nyt hänet on ruokittu ja puunattu ja kehrää parhaillaan sylissä, oih<3

    VastaaPoista