sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Pimeä tie, mukavaa matkaa


Saavuin juuri kotiin ehkä jännimmältä ajomatkalta ikinä. Anoppilassa aika vierähtää aina niin nopeaa ja yö saapuu ihan huomaamatta. Ei siinä mitään, mutta anoppila sijaitsee puolen tunnin ajon päässä kaupungista ja ainoa tie kotiin on mutkainen ja pimeä maantie. Kaupungissa autolla huristeluun olen jo tottunut mutta pilkkopimeällä meno onkin ihan toista.

Puolen tunnin ajo muuttui 1,5 tunniksi seikkailuksi. Ensin valojen ja suuntamerkkien puuttuessa missasin oikean uloskäynnin. En tiennyt mihin asti joutuisin ajamaan jotta voisin tehdä uukkarin, mutta jatkoin rauhassa pimeydessä ikkunat auki ja ranchero -humpan kailottaessa täysillä. Sitten syttyi bensavalo. Oltiin myös Jorgen isän kanssa tarkastettu, että auto tarvitsee pikaisesti öljyä. Tähän väliin iski muutama sydämentykys, mutta olin toiveikas bensa-aseman löytymisestä. Niitä täällä riittää kuin sieniä sateella.

Saavun parin kilsan päästä Pemexille. Noin arviolta 14-vuotias poika alkaa innokkaana tankkauspuuhiin kun kysyn käykö kortti. Ei käy, joten jatkan matkaa. Löydän paikan jossa tehdä u-käännös ja ajan vihdoin oikeaan suuntaan.

Pimeyden ja mutkaisen tien vuoksi köröttelen seitsemääkymppiä kahdeksankympin alueella ja kaikki takanani olevat tulevat perseeseeni kiinni vilkuttelevaan valoja. Anteeksi nyt etten viitsi hurjastella sokkona, mutta voitte toki ajaa ohi kun tässä on kuitenkin kaksi kaistaa.

Matka tuntuu ikuisuudelta ja välillä olen varma että olen väärällä tiellä. Mutkan takaa paljastuu toinen bensa-asema, mutta ennenkuin huomaankaan se vilahtaa ohi. Miksei täällä osata laittaa tienviittoja ajoissa?

Vihdoin löydän kotitielle ja otan jopa oikean uloskäynnin. Kortin hyväksyvä bensa-asemakin löytyy ja bensapoika tankkaa tankin täyteen ja kaataa öljyt koneeseen. Annan 10 pesoa tippiä ihan vaan koska olen niin iloinen että selvisin hengissä. Eka ja vika kerta kun lähden maantielle huristelemaan pimeällä.

Jännittävää viikonalkua!

4 kommenttia :

  1. No huh! Täälläkään ei monilla teillä ole katuvaloja ja voi että kun inhoan ajella pimeällä! Pelkästään jo ihan senkin takia jos joku peura tai opossumi päättäisi pompata tiellä. Kaiken maailman elokoita täällä nimittäin aina näkyy kuolleena tien pielessä :( Mutta enpä osaisi kuvitellakaan siihen päälle vielä että ei olisi tienviittojakaan. Ne täältä sentään löytyy vaikkakin välillä on osattu piilottaa hyvin jonnekin puskan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi opossumeja! Täällä ei hirveästi ole tuollaisia pikkueläimiä paitsi pupujusseja. Tosin lehmiä, hevosia ja aaseja vaeltelee kovin usein teiden varsilla ja se onkin jännää kun ne päättävätkin lähteä ylittämään tietä. Kahteen kertaan ollaan melkeen kolaroitu lehmän kanssa!
      Tienviitoissa on tosiaan toivomisen varaa: joko niitä ei ole tai jos on niin ne on sijoitettu niin että kun viitan näkee on ajanut jo ohi. Näin ollaan eksytty mm. Mexico Cityn lentokenttää etsiessä: motarin uloskäynnissä yksi kulunut ja kämäinen kyltti jossa lukee "lentokentälle". Nimenomaan siinä rampin yläpuolella, ei yhtään aiemmin että voisi ennakoida ja olla oikealla kaistalla. Ja sitten ajellaan kilometrejä kunnes voidaan tehdä uukkari. Täällä on ihan mahdotonta mennä mihinkään uuteen paikkaan eksymättä.

      Poista
    2. Joo opossumeja, armadilloja, pesukarhuja ym. näkyy teiden varsilla kuolleena (ja mähän oon aina tippa linssissä). Yhden opossumin oon kerran elävänä nähnyt, mutta noita kahta muuta en muuta kun kuolleena :(

      Kuulostaa jännittävältä tuo seikkailu Meksikon teillä :D ei sitten varmaan gps auta myöskään ?

      Poista
    3. Ois varmaan Mexico Cityssä auttaunut mut tuolloin meidän antiikkiluureista ei löytynyt moista hienoutta :D ollaan muutenkin aika nihkeitä kartanlukijoita. Lähdetään yleensä reissuun ilman karttoja tai älyhoiluureja, eksytään ja sit kysytään paikallisilta neuvoo. Yleensä päästään perille mutkien kautta mut se on vaan hauskaa :)

      Poista