torstai 27. marraskuuta 2014

Ensimmäinen toppatakki bongattu


Talvi on laskeutunut Querétaroon. Eilen aamulla heräsin viiden viltin alta hampaat kilisten ja kalisten. Skippasin suihkun (en vaan voinut kun jälkeenpäin jäätyy pystyyn) ja puin päälle jokaisen lämpimän paidan mitä kaapista löytyi. Kaivoin muuttukuormaan kadonneen Jorman iskän lahjoittaman, Michiganista tuodun fleece -sisuksisen takin. Se on lämpimin vaatekappale, jonka omistan. Vielä huivi kaulaan, hanskat käteen ja sitten ovesta ulos.

Kaikki oppilaat tietenkin saapuivat kouluun toppatakeissa, villamyssyissä, talvisaappaissa ja karvarukkasissa. Ihan siis samassa varustuksessa kun suomalaiset ipanat -5 tai -10 asteen pakkasilla, vaikka täällä taidettiin olla jopa ruhtinaallisessa kahdessa asteessa.

Muistan kirkkaasti kun kolme vuotta sitten kalkkilaivan kalpeat suomitytöt saapuivat vaihto-opiskelemaan joulukuiseen Querétaroon. Viiletimme menemään shorteissa ja topeissa naureskellen toppatakein varustautuneille paikallisille. Haloo 15 astetta lämmintä ja aurinko paistaa! Kyllä kotona tämä olisi ihan shortsikeli..

Joo. Eipä tulisi enää mieleen viuhahdella koivet paljaana näillä keleillä.


2 kommenttia :

  1. Tuo on niin totta että kun matkustaa maahan, jossa on vähänkin lämpimämpää niin kummastelee paikallisten vaatetusta ja itse vaihtaa kevyempiin! Joko oot käyttäny toppatakkia siellä vai aiotko ostaa? Täällä Etelä-Suomessa ei ole vielä toppahousujakaan tarvinnut töissä ja ulkona on 3 astetta lämmintä ja vettä sataa.. Tuleekohan se perinteinen Suomen talvi tänä vuonna ollenkaan.

    VastaaPoista
  2. En omista toppatakkia (vielä), mut eilisen jäätymisen jälkeen todellakin harkitsen yhden hankkimista! Oltiin ferialla eli messuilla, ulkona aukealla paikalla ja tuuli oli niiiin jäätävä että karvahatun olis tarvinnut! Oli siellä kaninkarvalippiksiä (??) mut en sattuneista syistä oikein lämmennyt niille :DD Roger -assosiaatio oli liian voimakas...

    VastaaPoista