torstai 7. elokuuta 2014

Picadillo


Luonnoksissasi kummittelee sellainen määrä reseptejä, että niistä saisi jo kirjan aikaiseksi. Yleensä kokkailtuani jotain hyvää alan innoissani raapustamaan bloggausta, mutta jos en saa sitä heti valmiiksi se unohtuu luonnosten kätköihin ja jää sinne odottelemaan julkaisuaan tuomiopäivään asti.

Tänään tein picadilloa eli jauhelihaa ja kasviksia tomaattikastikkeessa. Meksikossa ei hirveästi käytetä jauhelihaa ja silloin kuin käytetään siitä tehdään juurikin picadilloa. En tähän hätään keksi edes toista meksikolaista jauheliharuokaa, joten tämä on ylivoimaisesti se suosituin valmistustapa. Helppo, sopivan tulinen, tomaattinen ja täyteläinen. En ole varma, mutta luulen että picadillo tulee sanasta picar eli pilkkoa. Ja sitähän se onkin: pilkotaan kasvikset ja ei muuta kuin hella tulille!




Tarvitset:

500 gr naudan jauhelihaa
4 porkkanaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
700 gr tomaattimurskaa ( + pari desiä tölkinhuuhteluvettä)
3 tomaattia suikaloituina
1 chili serrano siemenineen
3 pientä pyöreää kesäkurpitsaa (tai 1 iso suomalainen kurpitsa)
2 dl pakasteherneitä -ja maissia

Mausteet:

suolaa
pippuria
oreganoa
kuminaa
cayanne -pippuria

Hienonna sipuli ja laita isolle wokkipannulle tai kattilaan kuullottumaan. Lisää perään hienonnettu valkosipuli ja sitten jauheliha. Anna ruskistua ja pilko sillä välin kasvikset pieniksi kuutioiksi ja chile renkaiksi. Heitä chili loppuvaiheessa jauhelihan sekaan ja mausta kaikilla mausteilla. (En koskaan mittaa mausteita vaan lisään ja maistan. Reilulla kädellä yleensä menee). Lisää tomaattimurska ja tölkinhuuhteluvesi. Heitä perään porkkanat ja hauduta kannen alla kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää sitten kesäkurpitsa ja suikaloitu tomaatti ja anna hautua n. 5 minuuttia kunnes ovat pehmeitä, muttei löllöjä. Viimeiseksi lisää pakasteherneet -ja maissit. Tarkista maku ja lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa.


Picadilloon voit heittää mitä tahansa kasviksia kaapistasi sattuu löytymään. Perunaa löytyy yleensä kaikista picadilloista, itselläni ei sattunut perunoita olemaan joten laitoin reilusti porkkanaa ja kurpitsaa.


Sanoisin, että tämä on meksikolainen versio pyttipannusta eli sekaan heitetään kaikki jääkaapin pohjalla notkuvat jämäkasvikset. Tarjoillaan tostadaksien tai riisin kanssa.



 Provechito!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti