tiistai 19. elokuuta 2014

Muutto!


Tähän väliin muutama väliaikafakta:

Syyskuun alussa muutamme Jorman kanssa hänen duunikaverilta vuokraamaamme taloon, joka tättädädää sijaitsee samalla kadulla kuin työpaikkani! Hyvästi 5,5 km päivittäinen pyöräily (joka on toki kivaa mutta vaarallista) ja tervetuloa 2 minuutin kävelymatka kotiovelta toimistopyödän ääreen. Pääsen myös pitämään lounasbreikin kotiin eli ei tarvitse enää roudata viittä Tupperia repussa päivittäin.

uudet huudit
 Talo on siistillä ja suljetulla alueella. Se on kaksikerroksinen ja mikä tärkeintä siinä on oma takapiha ja jopa kaistale nurmikkoa! Olen jo tehnyt suunnitelmia mitä alan kylvämään, mihin sijoitan tomaattini, yrttini, ja mihin kannattaisi istuttaa granaattiomenapuu. Keittiö on myös hyvän kokoinen, mutta vaatii pientä laittoa. Taino ei vaadi, mutta haluamme rakentaa tai teettää baaritiskin rakentamillemme jakkaroille. Tulee lisää pöytätilaa ja voidaan siinä myös nauttia arkiaamujen pika-aamiaiset.

 baaritiskin paikka
Loistojuttu muutossa on myös, että uudelta kotikadultamme löytyy periaatteessa kaikki tarvittava: hedelmä -ja vihanneskauppa, tortillería, leipomo, lihakauppa, Oxxo, apteekki, pesula ja piraattikauppa. 10 minuutin kävelyn päässä on myös supermarketti, kauppakeskus, leffateatteri ja sairaala. Talon ulkopuolella on myös pieni puisto tankoineen treenejä varten ja lähettyvillä maissipeltojen välissä kiemurtelevia hiekkateitä aamu -ja iltalenkkeilyyn.

kalteroidut ovet ja ikkunat ovat plussaa
Jostain luin, että 60% meksikolaisista työssäkäyvistä työskentelee harmaan talouden piirissä. En ihmettele yhtään kun maksettuja veroja ei näe katukuvassa muutoin kuin politiikkojen luksusautoissa. Aion osittain liittyä näiden 60% joukkoon kun alan antamaan epävirallisia suomen kielen oppitunteja meksikolaiselle tytölle kahdesti viikossa. Tästä tienaan vain taskurahaa, mutta sillä ekstralla maksan molempien viikottaiset ruokakulut.

Huomenna oppilaat palaavat jo kouluun! Mihin se kesä meni? Nyt on täysi hulina päällä kirjojen, koulupukujen ja kaiken mahdollisen järjestelyssä. Kirjatilaukset ovat jo viikon myöhässä, mutta odotamme että ne saapuvat mañana, mañana… 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti