sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Aamuinen kakkumonsteri


Aamiainen on lempiruokani ja aamuisin ruokahaluni onkin kovimmillaan. Nopeus on avainsana kun puoliunessa tuhraan keittiössä aamiaista ennen duuniin lähtöä. Arkiaamujeni pelastus on jogurtti, tuorepuuro tai quesadilla ja jos aikaa on niin kahvi myös.



Viikonloppuna sitten panostankin aamuihin. Rento soittolista Spotifysta, kahvit tulelle ja raikasta ilmaa parvekkeen ovesta sisään. Mietiskelen mitä mieleni tekee, tarkistan ruokavarastot ja alan pohdiskella eri vaihtoehtoja. Omelettia? Frittataa? Croisantteja ja marmeladia? Paahtoleipää ja hunajaa? Hakisinko fruteriasta tuorepuristettua porkkana-appelsiini -mehua?



Joskus aamun ruokahimotukset kuitenkin karkaavat täysin käsistä. Vaikka olen enemmänkin suolaisen aamiaisen ystävä niin toisinaan löydän itseni himoilemasta tällaista:


Tai ehkä jopa tällaista:


Limepiirakkaa ja pekaanipähkinäpiirakkaa! Tai oikeastaan mitä tahansa makeaa kahvin kera. Pala kakkua tekee aamiaisesta ihan luksusta.

Eilen aamulla tietysti aamupalaa syödessä törmäsin Kinuskikissan juustokakkureseptiin. Munakasta naamaan vetäessäni kuvittelin siihen lautaselle tuon ihanaisen juustokakun ja päätin, että sunnuntai-aamuna lautaseltani löytyy pala tai kaksikin tuota muhkeaa kakkua.



Olen joskus maininnut, että olen erittäin onneton seuraamaan ohjeita ja mittailemaan asioita. Niin myös tämän kakun suhteen. Jätin pohjan kokonaan tekemättä, sen sijaan vuorasin vuoan chia -siemenillä kuten vanhassa duunimestassa juustokakun teimme. Päälle heitin pakastimessa lojuneen, itsetehdyn mansikkasurvoksen ja koristeeksi tuoreita mansikoita. Ollakseen ensimmäinen valmistamani juustokakku tästä tuli aika bueno.



Kuppi kahvia, hyvä kirja ja pala tätä kakkua saa harmaakin sunnuntai-aamun kirkastumaan kummasti. Suosittelen


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti