torstai 30. tammikuuta 2014

Papukaijankoloon!

Viime viikonloppuna tarkoituksenamme oli matkata Sótano de Barroon eli jättimäiseen papukaijakoloon Sierralla. Reissusuunnitelma kuitenkin tyssäsi vatsapöpön vuoksi ja pisti allekirjoittaneen vuodepotilaaksi koko viikonlopuksi.

Vuonna 2012 Jalpanissa seikkailessani kävin hyvin lähella kyseistä koloa, Santa Maria de Los Cocosin yhteisössä, mutta tuolla reissulla sain tyytyä vain kaukaiseen vilaukseen tuosta mystisestä aukosta.

Syyskuu 2012: matkalla Cocosiin aamunkoitossa. Taustalla pääni oikeassa yläkulmassa  voi nähdä Sótano de Barron. 

Niinpä siirsimme reissua tulevalle viikonlopulle, joka onkin aivan loistojuttu sillä maanantai on puente eli virallinen löhöpäivä (perustuslain tms. vuosipäivä). Saamme siis yhden reissupäivän lisää ja voimmekin ottaa lunkisti. Tai no en tiedä kuinka lunkkia on polkea 28 km ylämäkistä ja mutkaista hiekkatietä… Suunnitelmamme on siis tämä: jätämme auton Arroyo Secoon, josta nousemme pyörien selkään ja reippaasti poljemme vuorten halki Los Cocosiin asti. Sieltä sitten seuraavana aamuna ennen kukonlaulua ylös ja muutaman tunnin patikointi kohti Sótano de Barroa. Tarkoitus olisi saapua perille ennen auringonnousua ja nähdä kuinka isot vihreät ara-papukaijat liitelevät ympäri koloa.

Los Cocosin ala-ylä-asteella pitämässä oppituntia ympäristön huolehtimisesta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti