maanantai 6. tammikuuta 2014

Muutamia lisähuomioita liikenteessä pyöräilystä

Heipä hei,

Jokin aikaa sitten annoin muutaman vinkin Meksikossa pyörällä liikkuvalle. Tuota kirjoittaessani muistan ajatelleeni, että eipä tuo liikenteessä pyöräily ole mitenkään vaarallista kun en ole kolaroinut tai kaatunut vielä kertaakaan.

Nytpä olen. Vedin itseni tyylikkäästi mutkassa lyhtypylväästä roikkuneeseen metallisilmukkaan ja lensin komeassa kaaressa asfalttiin pyörineni. Tuurilla selvisin kolhuilla ja parilla haavalla, mutta luurini ei ollut aivan yhtä onnekas: raukka joutui pakettiauton liiskaamaksi ja on nyt entinen kaveri.

Nyt kuukauden jälkeen tapahtuneesta olen edelleen huomattavasti varovaisempi ja Jorman sanonta se mita et ikinä uskoisi tapahtuvan, tapahtuu on mielessäni jatkuvasti. Toissapäivänä opin uuden läksyn kun hajamielisenä ajoin viemärin päältä (jossa siis oli kansi, mutta isot reiät) ja takapyöräni vajosi komeasti viemäriin ja jäi siihen jumiin, keskelle autotietä. Siinä sitten naama punaisena riuhdoin jumittunutta pyörää ylös samalla kun tööttäilevä autojono takanapain kasvoi ja kasvoi.

Pointtini oli siis lisätä tuohon edeltavään vinkkilistaan seuraavat asiat:

1. Pyöräillessä älä koskaan aja liian lähellä lyhtypylväitä. Sähkömiesten jäljiltä niistä roikkuu huolimattomasti rullattuja johtoja ja metalliköysiä, joilla pylväät kiinnitetään maahan. Tien lisäksi tarkkaile aina myos yläilmoja ettet joudu minkään silmukan pyydystämäksi.

2. Älä missään olosuhteissa ylitä viemäreitä, edes kannellisia sellaisia. Koskaan et voi tietää kestääkö kansi ja tiputko alas mustaan aukkoon. Ja niissäkin, joissa on tukeva kansi on yleensä pyöränrenkaan mentävät kolot, sellaiset mihin renkaat juuri ja juuri mahtuvat taaten täydellisen jumittumisen keskelle tietä.

3. Vesilätäköt. Tähän en vielä ole langennut, sillä autolla kokemuksesta tiedän, että pieni, harmittoman näköinen lätäkkö voikin olla erittäin syvä. Koskaan ei siis kannata ajaa hienosti läikytellen veteen, ellet sitten halua sukeltaa.

Tällaisia vinkkejä tänään. Joululomalla otin alla olevan kuvan eräältä parkkipaikalta.

"Jos parkkeeraat huonosti, maksat tuplasti"
Jorma parkkeerasi ruudun sisään, mutta hieman enemmän oikealle puolelle ja parkkipaikan poika tuli välittömästi pyytämään meitä korjaamaan auton prikulleen keskelle. Ilahduttavaa pilkunn*ssintaa kun useimmiten täällä näkee tätä:

kuva

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti