sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Latinonovelat top 4

Muistan kun SubTV joskus muinoin esitti venezuelalaista telenovelaa, jossa päätähden tavoitteena oli ansaita rahat boobjobiin. Mietinpä tuolloin että tsiisus miten huono sarja... Tästä jäi mielikuva että latinonovelat ovat vain tylsää ja aivotonta hömppää.

Meillä ei ole telkkaria joten en ole kovinkaan perillä kuumimmista telenoveloista, mutta tiedän että niiden suosio on kova. Eksyin jokin aikaa sitten tänne ja kuultuani suositteluja Pablo Escobarista kertovasta sarjasta päätin antaa telenovelille toisen mahdollisuuden. Onneksi annoin, sillä mieleni muuttui täysin. Esittelen seuraavaksi neljä lempparinovelaani. Kaikki nämä sarjat näkee ilmaiseksi ylläolevasta linkistä.

Pablo Escobar, El Patrón del Mal

kuva
Jäin koukkuun ensimmäisestä jaksosta. Sarja perustuu kolumbialaisen journalisti Alonzo Salazarin julkaisemaan kirjaan La Parabola de Pablo (jonka ehdottomasti haluan lukea). Sarja kuvaa Pablon lapsuus -ja nuoruusvuosia ja siten miten mitättömästä lavaperrosta vuosien saatossa kasvoi menestynyt capo. Katsellessani pohdin kuinka joku kykenee moisiin hirmutekoihin, mutta samalla ihailin sitä päättäväisyyttä ja kunnianhimoa, joka Pablolla bisnekseensä oli. Tuo sama periksiantamattomuus, jolla hänestä tuli maailman kokainiinibisneksen kuningas koitui lopulta hänen kohtalokseen. Viimeiset episodit olivat niin tunteellisia, että taisinpa tirauttaa muutaman kyyneleenkin…

La Reina del Sur

kuva

Seuraava suosikkini telenoveloissa on La Reina del Sur. Meksikon Culiacánista kotoisin oleva Teresa Mendoza joutuu narcojen tappolistalle ja pakenee Espanjaan. Siellä hän aloittaa elämänsä alusta ja monien sattumien kautta ajautuu huumebisnekseen, joka tuo hänelle onnea sekä epäonnea. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta Teresa putoaa aina jaloilleen ja löytää keinon menestyä. Määrätietoinen ja ihailtava henkilöhahmo.

El Cartel de los Sapos

kuva
Ex-narco Andrés Lópezin kirjaan perustuva tarina kolumbialaisesta huumekartellista. Juoni pyörii päähenkilön Martínin kartelliuran ympärillä: 15-vuotiaana aloitettuaan alimmalta tasolta eli kokaiinikeittiöistä hän etenee myöhemmin menestyneeksi capoksi, mutta lopulta päätyy vasikoimaan Yhdysvaltojen huumepoliisille, DEA:lle. Kartellin sisäpiirin kesken verta vuodatetaan kun yritetään selvittää kuka joukosta on sapo eli vasikka.

Las muñecas de la mafia

kuva
Tämän nelikon telenovelamaisin sarja kertoo viiden tytön tarinan, jotka rahan ja hyvän elämän perässä ajatuvat mukaan kolumbialaisen kartellin toimintaan. Hauska ja erittäin viihdyttävä, muttei niin hermoja kutkuttava ja ennalta-arvaamaton kuten kolme edellä mainittua. Tämä oli Kolumbian katsotuin telenovela vuonna 2009.


Näiden sarjojen jännittävyystaso on ihan toista Salkkareihin verrattuna. Jos rosvo ja poliisi -sarjat iskevät niin suosittelen lämpimästi näitä neljää. En tiedä onko näitä edes esitetty Suomessa, mutta epäilen vahvasti että suomalainen yleisö syttyisi latinonovelille yhtä paljon kuin tällä pallonpuoliskolla. Anyway, jos kiinnostaa niin täältä löytyy sata ja yksi novelaa mukaanlukien nämä neljä.


2 kommenttia :

  1. Kuulostaa kaikki mielenkiintoisilta.. ja yhdistävä tekijä on.. narcot ja huumebisnes. Hehe. Mistäköhän syystä monen länsimaalaisen mielikuvissa Meksiko ja Kolumbia on yhtä kuin narcot. :) Luin aikoinaan Escobarin elämänkerran, joten tuo ensimmäinen pitää ehdottomasti pistää korvan taakse!

    VastaaPoista
  2. Tuo Pablo oli ehdottomasti paras naista! Kannattaa katsoa :) ja onhan nama kaikki tosi mielenkiintoisia koska kasitellaan myos politiikkaa, korruptiota ja muita ko. bisneksen taustoja, miten narcoista tulee narcoja jne. eika vain mustavalkoisesti hyvikset vs. pahikset.

    VastaaPoista