keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Jenkkisafkan multihuipentuma

USA Today tarjosi tänään naurua ja piristystä heti aamusta. Puuroa lusikoidessani lueskelin kyseistä lehteä ja silmiini osui juttu jenkkien uusimmasta ruokavillityksestä, pizzaburgerista. Nauratti (ja järkytti) niin että oli mennä aamupuurot väärään kurkkuun.

ei enää valinnanvaikeutta pizzan ja burgerin välillä. Halleluja! (kuva)
Pizzaburgeri on siis pekoni-juustohampurilainen käärittynä pepperonipizzaan. Tämän amerikkalaisen unelma-aterian kruunaisi vanha kunnon uppopaisto, mutta ehkä se tässä 1360 -kilokalorin snacksissä olisi liikaa jopa perus jenkkidieettiä noudattavalle asiakkaalle.

Täällä kaikki uppopaistettu on supersuosittua: ranskikset, donitsit, nuggetit jne. Mietiskelimme Jorman kanssa, että täältä täytyy löytyä ravintola, joka uppopaistaa sandwichejä, burgereita ja jopa salaatteja. Texasissa järjestetään uppopaistetun ruoan festarit, jossa ilmeisesti uppopaistetaan ainakin jäätelöä, cokista ja bisseä. Uppopaistettu pizza on myös todellisuutta. Tosin tästä kunnia kuuluu skoteille samoin kuin uppopaistetusta Mars -patukasta.

Onko pizzaburgeri luovuutta vai hulluutta? Ehkä molempia, omasta mielestäni enemmän jälkimmäistä. Kuva ei ainakaan millään tavalla herättele omia makunystyröitäni, mutta ehkäpä tilaisuuden tullen uskaltautuisin maistamaan.


5 kommenttia :

  1. Ei kyllä tosiaan tee mieli, ainakaan tuon kuvan perusteella :) Uppopaistettua jäätelöä, cokista tai bisseä en varmaan kokeilisi, mutta uppopaistettua Mars-patukkaa olen maistanut. Nimenomaan Skotlannissa ja tuolla wikipedian sivulla näkyvässä "birth placessa". Sitä pystyy syömään juuri yhden pienen haukun ja se on siinä. Kokeiltu on, toiste ei tartte!

    VastaaPoista
  2. En vaan voi ymmartaa tuota uppopaistamisen "ihanuutta". Hahaa voin uskoa et ensimmainen kerta tuosta Mars-patukasta oli tarpeeks :D yök! nää on just näitä kerran elämässä -kokeiluja. Oon harkinnu maistavani yhden pikaruokalan 3000kcal pirtelöä joka on täällä aika suosittu. En oo vielä uskaltautunu...

    VastaaPoista
  3. Apua kamalaa :-D Mexicossa meidän kantis sushipaikassa oli uppopaistettua sushia! yh! Ei voi ymmärtää :)

    - Nina

    VastaaPoista
  4. haha joo oon joskus vahingossa tilannut noita empanizadoja kun en vielä ymmärtänyt espanjaa :D ja wasabia pitää aina pyytää erikseen eikä sitä aina edes saa. oon kuullu huhua et moni meksikolainen kuvittelee että se on avocadoa ja on syönyt kerralla koko köntin ja siks se ei oo kovin suosittua :D

    VastaaPoista
  5. pakko nyt mainita vielä että eilen ravintolassa bongasin jälkkärilistalta uppopaistetut Oreot. samaan kastiin menee uppopaistettujen Mars-patukoiden ja vaahtokarkkien kera (:

    VastaaPoista