sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Elossa ollaan

Kylla vain, taalla Querétaron kamaralla olen edelleenkin turvallisesti enka suinkaan kadonnut kuin pieru saharaan. Olen vain viime aikoina ollut erittain laiska kiireinen kirjoittelemaan kuulumisia vaikka harjoittelukin loppui jo ja nain ollen pahimmat paivittaiset pakot ja kiireet takana pain. Uskallan kuitenkin vaittaa, etta pikavauhtia valmistuva opparini on suurin syypaa ulkomaailmasta eristaytymiselleni. Feisbuukki, Skype ja Bloggeri ovat jaaneet vallan unholaan kun olen napytellyt menemaan tuntikausia kotona (jossa meilla muuten on jo vihdoin keittionpoyta tuoleineen!) tai lahikahvilassa nettiyhteyden katketessa. Tiistaina on luvassa opparin esitys, jonka jalkeen viela viimeiset hionnat ja sitten palautus. Aivan uskomatonta etta lahes neljan vuoden "aherrus" lahestyy loppuaan! Jos saan kaiken valmiiksi ajoissa eli taman kuun loppuun mennessa niin voipi olla etta palkitsen itseni pikku reissulla ;)

Paljon juttuja on tapahtunut, kesakuun paluulippujen kohtalo nayttaisi olevan jo hyvin selkea ja nailla nakymin syksyksikin on luvassa uusia maisemia. Niista lisaa myohemmin, ensin nautitaan kesasta ja tulevaisuutta mietitaan myohemmin!

Puutarhakokeilu on muuten karannut taysin kasista: kaksimetriset tomaatinvarret puskevat tomaattia kuin viimeista paivaa. Talla hetkella varsista killuu lahes 50 poikaa. Paprika ja serrano puskevat myos hedelmaa, mutta habanero on pahasti jaljessa. Sita ei nayta kiinnostavan ottaa osaa muiden chilien kasvukilpaan. Kesakurpitsat olivat myos hyvalla mallilla ja kukkivat komeasti kunnes sain idean siirtaa ne isompaan ruukkuun (siis litran jogurttipurkkiin), jonka jalkeen ne nopeasti heittivat henkensa. Yksi yrittaa viela epatoivoisesti sitkutella mutta kaipa raukka on paastettava karsimyksistaan. Lahes kolme kuukautta mullassa levannyt mameykin herasi talviunilta ja oli eraana aamuna yllatyksekseni puskenut komean varren mullan alta. Villeissa unelmissani poimin joskus mameyn hedelmia kotipihani puusta.. 



Olen muuten aivan koukussa kolumbialaiseen Las muñecas de la mafia -telenovelaan, joka kaikessa naurettavuudessaan ja tyypillisessa latinojengit teurastavat toisiaan -asetelmassaan on aivan loistavaa aivot narikkaan -viihdetta. Taidanpa kuluttaa sunnuntain viimeiset tunnit taman laatuohjelman parissa... leppoisaa viikon alkua!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti