lauantai 25. toukokuuta 2013

Salsa verde cocido

Nyt se on tehty. Elamani ensimmainen salsa nimittain. Ja ei ollut yhtaan pahaa, itseasiassa aika hyvaa vaikka Jorma vaittikin etta siita puuttuu "se jokin". Varmaan se on se kunnon meksikolainen touchi, jota ei meikalaisen keittotaidoilla viela ole saavutettu. Mutta tasta alkaa opin tie. Joku paiva hurautan viela parhaimmat salsat ja pyoraytan maistuvimmat tortillat!

Serrano taisi ottaa itseensa kun kiskoin seitseman pulleaa poikaa pois sen oksistosta. Nyt se kyhjottaa yksin alastomana nurkassa eika halua kukkia. Jaarapaa. Ohje kaski laittamaan 8 chilea, mutta paatin olla armelias seka kasville etta salsan syojille joten laitoin vain 7. Tama paholainen nimittain pukkaa hedelmaa suoraan helvetista -niin tulista on. Chilejen keittaminen tosin laimentaa tulisuutta (ja uskottavuutta), joten en suosittele suolestamaan kaikkia yksiloita. Itsehan iskin kaikki pataan kaikkine sisuksineen, ilman kantoja. Ohjeen otin suoraan Tacopediasta. Jatin tosin epazoten pois, tuon autonrenkaan hajuisen ja makuisen yrtin, hyhh. Muutenhan luin ohjetta kuin Raamattua...

Tarvitset:

8 vihreaa tomaattia
yhden sipulin
kuorallisen tuoretta korianteria
yhden tai kaksi valkosipulin kyntta
8 vihreaa, tuoretta chilea tai maun mukaan
oksan epazotea (jatin pois)

Toimi seuraavasti:



Nauti lampimana quesadillan valissa, huevos rancherosin tai chilaquillesin seurana. Sailyy jaakaapissa viikon ja pakasteessa kauemmin.

Vakkaritortillerian myyja pakkasi pyyhkeeseeni vaihteen vuoksi sinisia lapyskoja. Naita ei siis ole varjatty millaan maalilla vaan tulevat ihan sinisesta maissista joka on vallan oma lajikkeensa.






Valipalaquesadilla avocadolla ja salsa verdella. Provecho!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti