torstai 4. huhtikuuta 2013

Toinen mainio hellepaivan helpotus -resepti

Helteet jatkuvat ja ruokahalu mihinkaan kuumaan tai lampimaan ruokaan on edelleenkin kateissa. Salaatit ovat hyvia helleruokia, mutta niita olen puputtanut jo lahes kyllastymiseen asti, niinpa esittelen teille aguachilen. Tama "vesichile" on Sinaloan osavaltiosta alunperin kotoisin, koska tuolta alueelta loytyvat Meksikon parhaimmat ja tuoreimmat katkaravut, jotka ovat taman reseptin ydin.

meidan vakio mariscos-mestan aguachile

Aguachile on kylma ja tulinen "keitto", jossa liemena on siis limemehua ja vetta. Mausteina tuore chile, yleensa serrano, ja paaosassa tuoreet jumbokatkaravut. Muut lisukkeet ovat valinnaisia, mutta yleensa ne ovat punasipuli, kurkku, jicama, valkosipuli, tomaatti ja avocado. Aivan loistavaa helleruokaa!

Aguachilea on kerran tehty kotonakin, joilloin siita tuli herkullista, mutta toooodella tulista. Waltsun serranot ovat turhan tulista laatua...Tama on todella helppo valmistaa vaikka vaatiikin pienta napertelya. Ainoa aikaa vieva vaihe on odottelu kun ravut "kypsyvat" limemehussa, mutta silla valin voi esim. pilkkoa muut ainekset valmiiksi. Ja vaikka tama ruoka on kevyt, katkarapujen proteiini pitaa nalan poissa hyvan aikaa.

ensin leikataan ravut perhosiksi ja sipulit paalle


sitten blendataan limemehu ja chile

mehut kaadetaan rapujen ja sipulien paalle ja annetaan muhia rauhassa 

Tassa resepti Sinaloan tyyliin:



Provecho!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti