keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Huh helletta

Kylmien kausien jalkeen kevat saapui viimeinkin Querétaroon. Talla viikolla lukemat ovat nousseet jokaisena paivana +30 paremmalle puolelle ja aurinko paistanut kirkkaalta taivaalta. Rakastan aurinkoa ja lampoa, mutta liika sumentaa jarjen ja saa olon vasyneeksi.

Eilen toista kotiin palatessa hiki valui virtanaan ja nalka kurni. Mieleni teki vain pulahtaa kylmaan veteen polskimaan ja syoda jaateloa. Ensimmainen mieliteko oli mahdoton, koska meilla ei ole rantaa, jarvea tai edes uima-allasta lahimaillakaan, mutta keittion poydalla loikoileva musta banaani houkutteli jaatelonvalmistushommiin.

Halusin jotain kevytta, mutta tarpeeksi tuhtia valipalaa, joka tyydyttaisi nalkani eika olisi allonmakeaa. Eli banskun seuraksi paatyi maapahkinavoita, luonnon jogurttia, munan valkuainen kookosoljya ja paahdettuja maapahkinoita. Banaani oli niin ylikypsa ja makea ettei se mielestani tarvinnut yhtaan sokeria tai hunajaa. Loysin rakkaasta Molinosta "maapahkinatahnaa", joka on siis taytta pahkinaa ilman mitaan lisattyja juttuja. Sita kaytin tahan mutta uskoisin, etta ihan tavallinen maapahkinavoi kay myos.


Talla jatskilla korvaa helposti valipalan tai aamiaisen kun mikaan lammin ruoka ei maistu. Onneksi hedelmakausi on parhaimmillaan ja herkullisia mangoja, mansikoita ja meloneita loytaa edulliseen hintaan.  Namnam!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti