keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Luonnollinen karisma on se niksi?


Katsoin eilen Kioskin episodin, jossa Rakel Liekki pohtii kauneusihanteita ja miten ne poikkeavat maasta maahan. Samana päivänä oltiin käyty työkaverini C:n kanssa tapaamassa erään koulun rehtoria, neljääkymppiä lähestyvää ranskatarta, joka on asunut Meksikossa jo vuosikausia.

Kun poistuttiin ja istuttiin C:n autoon hän sanoi:

"Tosi mukava tyyppi, mutta tosi laittamattoman näköinen" vedoten leidin meikittömään naamaan ja nopeasti poninhännälle vetäistyyn tukkaan.

Hiljenin hetkeksi ja sitten totesin, ettei Euroopassa läheskään kaikki vaivaudu tekemään jokapäiväistä sotamaalausta tai hienoja kampauksia. Sitten mietin itseäni ja tajusin etten todellakaan aina laittaudu töihin, ainoastaan jos on sovittuna jotain spesiaalitapaamisia. Muut hallinnollisen tai PR -osaston muijat ovat aina niin viimeisen päälle laitettuja huulipunineen ja silitetyissä kauluspaidoissaan. Itsehän vetäisen henkarista ensimmäisenä käteen osuvan työpaidan, laitan peitevoidetta ja puuteria ja vedän hiukset ponnarille. Tähän menee max. 10 minuuttia. En näytä suoraan sängystä nousseelta, mutten myöskään vahanukelta.

Ulkoinen olemus on täällä tosi tärkeää. Uskaltaisin väittää että on jopa tärkeämpää näyttää edustavalta kuin olla mahtava persoona tai tehokas työssään. Harvemmin kukaan sanoo että teitpä hyvää työtä tai olitpa ystävällinen, mutta ulkonäöstä kyllä kuulee kommentteja. Erään kerran tulin hiukset auki töihin ja eyelinerit silmissä ja C sanoi heti että näytämpä tänään hyvin laitetulta. Muina päivinä ilmeisesti rupsahtaneelta? Toinen työkaveri tuli aamulla töihin täysin naturellina ja kuulin pomomme (!!) sanovan että muija näytti rekan alle jääneeltä.

Toimistossa kuuntelen collegojen valitusvirsiä kun on pari makkaraa vyötäröllä tai löllöreidet. Sitten vaihdellaan laihdutusvinkkejä ja juorutaan että miten se ja se tiputti viikossa 2 kiloa jollain megasuperdieetillä. Yksi haluaa tiputtaa 4 kiloa jättämällä aamucokiksen pois ja toinen saada vatsalihakset näkyviin ruokavaliolla, jossa eri ruoka-aineita sekoitellaan oudosti eikä syödä limeä tai tomaattia. Sitten juoruillaan siitä ja siitä señorasta, joka näyttää aina räjähtäneeltä ja miestään ainakin 10 vuotta vanhemmalta, koska ei viitsi pitää huolta ulkonäöstään. Mielestäni kyseinen señora on ihan normaalin näköinen, meikitön kolmekymppinen.

Kauneusleikkauset ovat yleisiä ja tiedän useita, jotka ovat käyneet vähän parantelemassa rintavarustusta, takamusta, nenän muotoa tai silotelleet ryppyjä. Eräs Jorman naispuolinen työkaveri kertoi heräävänsä kolme tuntia ennen töihinlähtöa meikkaamaan ja suoristamaan hiuksiaan ja valitsemaan vaatteitaan. Tequisquiapanissa ollessamme hän ei suostunut lähtemään ulos tihkusateeseen kun kutrinsa olisivat kihartuneet ja "menneet pilalle". Wtf?

Tottakai on tilaisuuksia tai ammatteja, joihin on suotavaa nähdä vähän enemmän vaivaa näyttääkseen tavallista paremmalta, mutta mielestäni se ei ole mikään must. Itseäni ei häiritse pätkän vertaa jonkun meikitön naama tai vähän sotkuinen tukka varsinkaan jos tyyppi on muuten pätevä, ihana ja asiansa osaava. Toki jokainen saa koristella itseään miten haluaa, muttei ulkonäön ei tulisi määritellä ketään vaan ainoastaan olla kirsikkana kakussa.

Enivei, kannattaa katsoa tuo jakso! Hyvää pohdintaa kauneusihanteista ja tulevaisuuden skenaarioista.

3 kommenttia :

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Eiii! Olisipa inhottavaa olla tuolleen jatkuvan julkisen arvostelun kohteena:D mä lähinnä kateellisena katson työkavereita, jotka on aina viimeisen päälle laittautuneena. Itsella vaan työaamut aikaistuu, enkä todellakaan jaksa herätä mitään paria saatika kolmea tuntia ennen töihinlähtöä! Siksi usempina aamuina laitan nopean meikin ja tingin hiusten laitosta ja usein mennäänkin nopealla ponnarilla/letillä. Jos oisin niin aamuvirkku, että heräisin 3h ennen töihinlähtöä (eli 3-4 aikan yöllä haha) niin käyttäisin sen ylimääräisen ajan kyllä silti mielummin vaikka aamutreeniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! en kyllä jaksais... herään noin 1,5 tuntia ennen töihin menoa ja tuosta ajasta tunti menee aamupalan syömiseen, eväiden tekoon, uutisten lukemiseen jne. Aamutreeni olis kans hyvä mut pitäis tosiaa herätä viimeistään 4.30 et ehtis tehdä kaiken rauhassa, oon yrittäny mut en kyenny :D

      Poista