sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kuulumisia


Nyt vuorossa peruskuulumisia eli mitä kaikkea jännää viime aikoihin on mahtunut!

Ylivoimaisesti parasta on se, että Jorman kolmekuukautinen komennus tuli päätökseen ja herra palasi Querétaroon perjatai-iltapäivällä. Sen kunniaksi menimme kaikki Cocono -ravintolaan syömään.

cocono

Sain myös uuden oppilaan suomen kielen tunneilleni. Koska olemme muiden kanssa ehtineet jo sijamuotoihin niin annan hänelle puoli tuntia tukiopetusta ennen varsinaista tuntia. Tapasin myös hänen suomalaisen miesystävänsä, joka opiskelee Tecillä, jossa itsekin aikoinaan olin vaihdossa.

Tänään tein herkkulista maracuya -vettä. Ohje tulossa myöhemmin!

PA070059

Annoin kyydityksen valtavalle hämikselle, joka oli tehnyt kotinsa takapihallemme.

PA080083

Oltiin viemässä kissat eilen mikrosirutettaviksi, mutta koska eläinlääkärin hankkima skanneri ei lukenut siruja päätimme odottaa ja katsoa josko löytäisimme jostain universaalin skannerin, joka lukee ISO -standardin mukaisia siruja. Täällä ilmeisesti käytetään eri merkkejä ja malleja, jotka eivät kaikki täytä EU:n vaatimuksia.

kissaliinit

Teimme to do -listaa kaikista mahdollisista asioista, jotka on hoidettava ennen Suomeen muuttoa. Se lista tuntuu loputtoman pitkältä ja en tiedetä oikein mistä päästä sitä alkaisi purkamaan. Täytyy kääntää ja apostillata koulupapereita ja muita dokumentteja, hankkia todistus ettei meillä ole rikosrekisteriä Meksikossa, hoitaa kissojen terveystodistukset eläinlääkärin ja SAGARPAn (Meksikon Evira) kanssa, ostaa lentoliput, myydä tavaroita ja mahdollisesti lähettää jotain Suomeen etukäteen, pistää asuntohakemuksia Suomeen, etsiä työpaikkaa….

Eihän tää kuulosta mitenkään vaikealta, mutta jokainen homma vie aikansa ja työpäivän jälkeen tekisi vain mieli rojahtaa sänkyyn ja nukkua tai tehdä jotain muuta kivaa. Olen mañana -kulttuurin uhri. Jos siellä on joku kokenut konkari otan oikein mielelläni vastaan vinkkejä lemmikkien siirtoon tai maasta toiseen muuttoon!

10 kommenttia :

  1. Muistan kun Anu (anukarjalainen.com) toi kissansa Meksikosta Suomeen ja kirjoitti asiasta blogissaan... mutta sitä blogia ei taida olla olemassa... mutta Anulle voi varmaan laittaa viestiä jos kaipaat vinkkejä :).

    VastaaPoista
  2. Muistan kun Anu (anukarjalainen.com) toi kissansa Meksikosta Suomeen ja kirjoitti asiasta blogissaan... mutta sitä blogia ei taida olla olemassa... mutta Anulle voi varmaan laittaa viestiä jos kaipaat vinkkejä :).

    VastaaPoista
  3. Me on tuotu muuttokuorma ja pari koiraa. Mutta ihan Euroopan sisällä, joten en tiedä onko meistä mitään apua...

    Se vaan piti tulla sanomaan, että en mä tajunnu, että noi teidän kissat on NOIN isoja! (tai sit sä oot pienempi kuin mä luulin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kuvittelisin että Euroopan sisällä siirto on vähän yksinkertaisempaa...Pelottaa että miten toiset selviää ruumassa 10-12 tunnin lennosta.

      Haha no onhan nuo ryökäleet kasvaneet mut tässä kuvassa ne näyttää ylisuurilta :D ja oon ite vähän taka-alalla mikä korostaa vielá heidän kokoa :D

      Poista
    2. Meinasin samaa kommentoida, että onpas varsinkin Lunasta tullut aikamoinen mössikkä:D varmaan tuo pitkä karvakin kyllä lisää tätä efektiä!

      Poista
    3. Meinasin samaa kommentoida, että onpas varsinkin Lunasta tullut aikamoinen mössikkä:D varmaan tuo pitkä karvakin kyllä lisää tätä efektiä!

      Poista
    4. Mössikkä tosiaan! Meinattiin viedä hänet trimmattavaks mut eläinlääkärin suosituksesta päädyttiin ihan vaan harjaamaan. Roskikseen päätyi sit itse kissan kokoinen karvakasa :D

      Poista
  4. Mahtava kuva susta ja kissoista! :)

    VastaaPoista