maanantai 23. helmikuuta 2015

Kevät tulee (ja flunssa)


Lauantaina oli poikkeuksellisen kuuma päivä. Taidettiin päästä peräti 30°C:n ja kämppämme kuumeni nopeasti porottavan auringon alla. Tuntui kuin saunassa olisi ollut ja päätinkin sitten treenailla kotona puolialasti ikkuna auki ja lähteä sen jälkeen ulos heilumaan shortseissa ja topissa.

Eipä olis pitänyt. Nyt makaan sängyn pohjalla kaktus kurkussani. Nenä vuotaa kuin hana ja olo on todella tunkkoinen. Käväisin heti aamusta töissä hoitamassa pari juttua, jotka olin jo sopinut tälle päivälle. En kuitenkaan viitsinyt jäädä tartuttamaan muita, joten painelin fruterian ja apteekin kautta takaisin kotia.

Apteekista etsiskelin jonkinlaista Finrexin -tyyppistä jauhejuomaa, mutta en löytänyt. Sen sijaan ostin täällä suosittua lenssulääkettä, Broncolin -siirappia, joka on sekoitus hunajaa, yrttiuutteita, mehiläisen siitepölyä, eukalyptusta ja mentolia. Sitä sekoitetaan teehen tai vedetään suoraan lusikalla naamariin. Herkkua.


En tiedä auttaako C-vitamiini oikeasti flunssan torjumiseen varsinkaan kun sen on jo saanut. Päätin kuitenkin ostaa fruteriasta tuorepuristettua appelsiinimehua ja muutaman verigreipin aamupalaksi.

Toinen suosittu meksikolainen flunssatroppi on limemehu hunajalla. Eli siis puristetaan muutaman limen mehut ja siihen sekoitetaan pari lusikallista hunajaa ja sitten vaan kurkusta alas. Ostin myös kurkkukipua lievittäviä karkkeja. Ei ne varmasti paranemista edista mutta ainakin kurkku ja kieli turtuvat ihanasti.


Ensi maanantaina aloitan (vihdoin!) vetämään suomen kielen peruskurssia neljälle meksikolaiselle. Pienen ajan sisällä nämä neljä henkilöä kyselivät suomen kielen kurssien perään ja olin aluksi että ei me täällä opiskella suomea vaikka suomalainen koulu ollaankin mutta pienen pohdinnan jälkeen  päätin no hitto, miksei? Koulun omistajakin antoi luvan käyttää koulun tiloja tuntejani varten, joten missä pidän tuntini -ongelmakin ratkesi kertaheitolla. Katsotaan miten opettajan hommat sujuvat!


4 kommenttia :

  1. Voi räkä, mikä tuuri... Pikaista paranemista, tropit on ainakin mielenkiintoiset!

    Onko sun oppilaat lapsia / nuoria / aikuisia? Hyvin se varmasti alkaa sujua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä täältä vielä noustaan!

    Kaksi oppilaista on nuoria, alle 30v. ja sitten on vanhempi pariskunta joiden ikiä en tiedä. Kaikki ovat suomifaneja ja haluavat harrastusmielessä oppia kieltä :)

    VastaaPoista
  3. Pikaisia flunssaparanemisia.. mutta vähänkö hauskaa, että rupeat opettajaksi. Tuon ikäisille voi varmasti ujuttaa kulttuuriseikkoja oppituntien mukaan ja värittää niillä kielen oppimista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Joo todellakin ujutan mukaan kulttuurijuttuja, kuvia, videoita, pelejä jne :) Tarkoitus on että he oppivat puhumaan ihan perusjuttuja, puhekieltä ja kulttuuriakin. Vaikeat kielioppihommat jääköön sitten jonkun toisen selitettäväksi :D

      Poista