lauantai 10. toukokuuta 2014

Casa Buena Onda


Ajattelin vähän kertoa Sayulitan majoituksestamme eli kanadalaisen pariskunnan omistamasta Casa Buena Ondasta. Buena onda voisi suomeksi kääntää vaikkapa "hyvä fiilis". Sitä se tosiaan oli.


Kaksi päivää ennen matkaan lähtöä emme olleet vielä varmoja löydammekö mistään kohtuuhintaista majoitusta. Meillä oli telttailukamat jo valmiiksi pakattuna takakonttiin siltä varalta että meidän olisi telttailtava rannalla, mikä ei kuulostanut itselleni ollenkaan huonolta vaihtoehdolta.


Päivää ennen lähtöä saimme kuitenkin vastauksen Casa Buena Ondan omistajalta. Hän varmisti meille huoneen hinnaksi 650 MXN eli noin 36 EUR, mikä oli muihin löytämiimme mestoihin aika kohtuullinen ja juuri budjettimme rajoissa. High seasonin vuoksi hintaa oli nostettu vielä entisestään. Hyväksyimme diilin ja maksoimme Paypalin kautta depositin.


Saapuessamme perille omistajat tyrkkäsivät meille jääkylmät bisset kouraan ja lähdimme talokierrokselle. Buena Ondassa on vain kolme huonetta: kaksi päärakennuksessa, jossa asuvat myös omistajat sekä Seahorse palapa, joka on erillinen rakennus takapihalla (1. kuva). Tämä olisi meidän tönömme seuraavat neljä yötä. Sisustus ja kaikki olivat sellaista rentoa hippimökkityyliä eli värikästä, hieman kulahtanutta ja persoonallista.


Seahorse palapa oli tosi pieni, mutta kaikki mukava ja tarppeellinen kuten sänky, oma kylppäri ja tuuletin löytyivät. Koska katto oli "palapa" eli sellainen kaislakatto, sisään lensi koko ajan kaikenlaista ötökkää, mutta vastapainona saimme kuunnella papukaijojen huutoa aamuisin. Paikassa oli ihan mahtava fiilis.


Meidän lisäksemme talossa oli kanadalainen sekä jenkkiläinen pariskunta. Tultiin hyvin juttuun ja eräänä iltana grillailtiin vartaita ja nautiskeltiin kattoterassilla auringonlaskusta. Jorma ilahdutti ja kauhistutti kämppäkavereitamme hurjilla kidnappausstooreilla. Myöhemmin yksi kanadalaisista kaivoi esiin tequilapullon ja ilta venyi…



Meillä kolmella huoneella oli yhteinen avokeittiö ja grilli käytössä sekä kattoterassi riippumattoineen. Kelpasi juoda aamukahvit tuolla.





Neljän yön jälkeen jouduimme sanomaan heipat Buena Ondalle ja siirtyä vähemmän persoonalliseen majoitukseen keskustaan. Olisimme mielellämme olleet kokonaisen viikon tuolla, mutta sellaista se on kun jättää kaiken viime tippaan. Meidän tapauksessa siis lähes aina. Mutta hotelli, jossa viimeiset kolme yötä vietimme oli myös jees ja jopa lähempänä rantaa, joten surffilaudan roudaaminen biitsille oli hieman kivuttomampaa.

Tästä pääset Buena Ondan sivuille. Suosittelen kovasti!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti