lauantai 7. joulukuuta 2013

Parasta kakkua ever

Jo päivien ajan se oli ollut mielessäni. Olin himoinnut sen pehmeää ja mehukasta koostumusta, makeaa tuoksua ja rapeaa pintaa. Chiapasissa olin häntä viimeksi maistanut eräässä kahvilassa, leipomoissa useinkin ihastellut mutten koskaan valmistanut itse. Kyseessä on ehdoton Meksikon lempparikakkuni: pastel de elote eli maissikakku. 

oih

Torstaina tartuin toimeen ja lainasin irtopohjavuoan töistä. Kotiin päästyäni kaivoin kaapista jo etukäteen Waltsusta ostamani maissintähkät plus muut ainekset, avasin Youtuben ja aloin leivontahommiin. En tosin kutsuisi tätä niinkään leivonnaksi, sillä yhtäkään kulhoa ei tarvinnut sotkea, sekoitella kuivia aineita keskenään tai muutakaan turhaa häsellystä. Kaikki ainekset vaan tehosekoittimeen sur rur rur, taikina vuokaan ja uuniin ja tättärää tunnin kuluttua valmis kakku uunista ulos!

En voi valitettavasti ottaa kunniaa tästä loistavasti ohjeesta, sillä tein kaiken seuraten tämän Youtube -videon ohjeita.



Haastavin osio tämän kakun valmistuksessa on maissien kuoriminen ja jyvien erottelu tähkästä. Tämän jälkeen kaikki sujuukin nopeasti ja vaivattomasti. Käänsin videon ohjeen siltä varalta, että joku siellä uskaltautuu kokeilemaan tämän herkun valmistusta. Here you go:





45 minuutin jälkeen peitin vuoan foliolla sillä pinta oli ottanut jo kivasti väriä. Tykkään hieman karrelle palaneesta, mutta en suinkaan hiiltyneestä korpusta. Kävin raottelemassa uunia vähän väliä ihan vaan päästääkseni ihanan makean tuoksun leviämään ympäri kämppää. 


Kakku on herkullista hieman jäähdyttyään mutten tietenkään en malttanut odottaa vaan iskin haarukkani heti tähän kuumaan herkkupalaan. Palkaksi palanut kieli, mutta ei haitannut. Hieman kanelia pinnalle ja herkkuhetki oli täydellinen.

Aamupalaksi nopeasti mikrotettua kakkua ja marjasekoitusta. Elämän pieniä suuria iloja.

Kehittelen jo mielessäni suolaista versiota tästä kakusta. Ehkä hieman chile serranon tai poblanon kera...oi kyllä nam! 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti