lauantai 28. joulukuuta 2013

Jouluja

Vietimme jouluaattoa Jorman perheen kanssa. Ohjelmaan kuului piñatan rikkominen, herkkuja notkuva joulupöytä ja tietenkin lahjojen avaaminen. Ainoana skidinä Junnu sai 90% kuusen alla nököttävistä lahjoista, joista myös 90% oli moottoripyöriä, autoja tai mönkijöitä.

Tällainen oli kolmas jouluni Meksikossa.

piñata oli viritetty takapihalle



Junnu antaa piñatalle kyytiä

Sitten leikittiin uudella pyörällä

viime hetken paketoinnit kotona

ja jälkkäripöydän taateli-suklaa-kahvikakku

On ollut ihanan rentoa lomailua kotona. Ruokailuryhmän tuunausprojekti on edennyt ripeään tahtiin ja viimeistä tuolia viedään jo. Leivottua on tullut myös ahkerasti. Näistä lisää seuraavissa postauksissa.

Ystäväni julkaisi Facebookissa kuvan lumisateisesta Mexico City -Queréraro motarista. Täälläkin on satanut vettä jatkuvalla syötöllä jo kaksi päivää, mikä on ihan ennenkuulumatonta. Asuntomme sisällä hengitys höyryää ja öisin nukun kahdella hupparilla neljään peittoon kietoutuneena. Luontoäiti on näemmä hieman pihalla…

Valkea joulu. kuva Beto

4 kommenttia :

  1. No on luontoäiti ilmeisesti todella sekaisin! Suomeen ei tule lumi ei sitten millään ja Mexico City peittyy valkeasta.. hmm..

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Ja tuo Mexico Cityn lumipyry oli vielä pientä, pohjoisessa moni kylä on lumen peitossa. Tämä on kuulema kylmin talvi Meksikossa vuosikausiin ja Suomessa taas päinvastoin :D

    VastaaPoista
  3. Lähi-idässähän on myös satanut lunta alueilla, joissa yleensä vain kuumuus paahtaa aavikon yllä. Onko tämä nyt sitten tulosta siitä paljon puhutusta ilmastonmuutoksesta?

    VastaaPoista
  4. Mahdollisesti. Paha menna sanomaan onko tama vain valiaikainen ilmio vai tuleeko taalla aina vain kylmempaa kun siella taas lampenee vuosi vuodelta.. Jos sama meno jatkuu niin kohta pakenen Suomeen aurinkomatkalle!

    VastaaPoista