torstai 12. joulukuuta 2013

Jouluhulinoita

Joulu on taas joulu oon taas...

En saa joulufiilistä päälle millään. +25C ja auringonpaiste ei edelleenkään mätsää sen kuvan kanssa mikä minulla joulusta on: lunta, pakkasta, kynttilöitä, oikea jouluusi, joulutortut ja muut jouluruoat. Oi karjalanpiirakoita ja kylmäsavulohta! Aaaah 

Eipä sillä että meksikolaiset jouluruoat olisivat pahoja, ehei. Viime joulupöydästä erityisesti mieleeni jäi bacalao a la vizcaina eli lipeäkala. En ollut koskaan maistanut sitä aiemmin ja kylmät väreet menevät selkää pitkin kun edes mietin nimeä lipeäkala, hyrrr. Mutta Jorman mamma oli taikonut siitä herkkua tomaatin, paprikan, chile güeron ja oliivien kera. Olisin voinut syödä koko padallisen yksin. Myös kalkkuna ja omenapyree olivat mainioita. Ja tietty allekirjoittaneen tekemät jälkkärisuklaat ja kuukaden päivät brandyssä muhinut hedelmäkakku.  

viime vuotinen joulupöytä: karpalohilloa, kalkkunan täyte, bacalao, kalkkunaa, uunijuureksia, omenapyrettä ja kinkkua

NE suklaat
Sitten duunijuttuihin. Muutamat asiakkaat innostuivat pyytämään meiltä lahjakoreja erilaisilla tuoteilla kuten marmeladeilla, salsoilla, hunajalla, viinillä, juustolla, leivällä jne. Viimeisten viikkojen aikana olen siis ahertanut kuin Tonttu Tomera joulupukin pajassa ja vääntänyt koria korin perään. Maanantaina toimitettiin (toivottavasti) viimeinen lasti näitä herkkupaketteja.  

paketointia vaille valmiina

pikkukori
Sain myos tietaa, etta minulla tulee olemaan ruhtinaallinen kahdeksan päivän mittainen loma joulun ja uuden vuoden aikoihin. Luksusta, paitsi että kyseiset päivät vähennettiin suoraan ensi vuoden lomistani, joka tarkoittaa sitä että ennen lokakuuta 2014 minulla ei tule olemaan yhtä ainoaa lomapäivää. Pomo tarjosi kuitenkin mahdollisuuden "ansaita" kaksi päivää ensi vuodelle jos tekisin nyt tämän kahden viikon ajan ennen joulua 2 tuntia ylitöitä päivässä. Eli 11 tuntia päivässä kaksi seuraavaa viikkoa. Alan pikkuhiljaa päästä jyvälle meksikolaisista työ-oloista. Orjuus, täältä tulen! Kaiholla muistelen työntekoa Suomessa kun jokaisesta ylityöminuutista maksettiin palkkaa, oli ilta -ja viikonloppulisää ja ties mitä extraa, lomia sai edes toivoa vaikkei ne täysin toteutuisikaan ja breikki oli breikki eika mikään "syödään seisaaltaan töiden välissä" -mukatauko.

Onneksi, onneksi, olin jo etukäteen pyytänyt huomisen perjantain vapaaksi Foo Fightersin keikkaa varten Mexico Cityssä. Samalla reissulla ajateltiin tsekata myos Idea, joka on ilmeisesti Ikean meksikolainen versio haha. Innolla odotan nähdä mitä sieltä löytyykään.

Leppoisaa joulunodotusta!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti