sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Muista aina liikenteessä...

monta vaaraa ompi eessä!

Kuvasin matkani duunista kotiin. Samalla pohdin mielessani muutamia tärkeitä pointteja, jotka kannattaa ottaa huomioon pyöräilessä autojen kanssa samalla tiellä. Jos siis suunnittelet pyöräilyä Meksikossa (pätee varmaan muihinkin Lattareihin) kehoitan sinua huomioimaan seuraavat asiat:


  • Noudata samoja sääntöjä kuin autot: odota vihreää valoa, aja aina uloimmalla kaistalla (oikealla) samaan menosuuntaan kuin autot - ei koskaan päinvastaiseen. Näin muut osaavat odottaa, että noudatat samoja sääntöjä etkä tee typeriä ja uhkarohkeita pyrähdyksiä kuten jotkut pyöräilijät.
  • Tarkkaile edessä ajavia ja odota mitä yllättävämpiä liikkeitä.
  • Tarkkaile selustaasi ja hakeudu hieman reunempaan jos havaitset bussin tai taksin päristävän takanasi
  • Ota rohkeasti oma tilasi. Älä aja liian reunassa etenkään jos tien varteen on pysäköity autoja, koska auton sisällä oleva henkilö saattaa avata oven koska tahansa.
  • Varo erityisesti isoilla citymaastureilla ajelevia kotirouvia. Väistä ja vältä aina kun mahdollista.
  • Pyöräile reippaaseen tahtiin
  • Käytä käsimerkkejä tarvittaessa
  • Hymyile ja heitä pari kolikkoa liikennevaloissa oleville myyjille ja taiteilijoille.

Tällaisia juttuja olen huomioinut työmatkoillani. Tosin tämän videon alku demonstroi hyvin miten ajan vastaantulijoiden suuntaan - juuri niinkuin ei pitäisi. Heh. Tämä on ainoa paikka jossa teen poikkeuksen, koska oikea reitti on aina täynnä toisiaan vastaan kilpailevia busseja ja se jos mikä on kuumottavaa. Tilannetaju on siis tärkeintä.




2 kommenttia :

  1. Ihan uteliaisuudesta: onko sulla kypäräkamera vai miten sä tän oikein kuvasit? Saksassa pätee aikalailla samat säännöt, täällä Argentiinassa taas oon ajellut ronskisti punaisia päin paikallisten esimerkkiä noudattaen :s

    Ja toinen, aiheeseen liittymätön kysymys: mitä on panela-juusto? Onko siinä sokeriruokoa? (Kolumbiassa kun kutsuvat sokeriruokohommeleita panelaksi..)

    VastaaPoista
  2. Moi Nana! Kuvasin tän GoPro -kameralla, jonka kiinnitin pyörän tankoon. Sen saa näppärästi kiinni vaikka mihin, kypärään myös. Paikallisilta kannattaa ottaa oppia kyllä liikenteen suhteen niin ei aiheuta turhia tukkeita tai ärsytystä kanssakuskeissa :) tosin itse en uskalla punaisia päin ajella vaikka saisinkin vihaisia torvensoittoja :D

    Panela-juusto on lehmänmaidosta tehtyä suolaista juustoa, joka koostumukseltaan muistuttaa leipäjuustoa. Eli sellaista hampaissa natisevaa mallia. Veikkaan että jos sen paistaisi uunissa niin lopputulos olisi hyvin samankaltainen kuin suomalainen leipäjuusto. Pitääkin testailla onnistuisinko tämä!

    VastaaPoista