maanantai 10. syyskuuta 2012

Heippa! 

Imatralla valmiina lähtöön!


Nyt on vihdoinkin päästy Atlantin toiselle puolelle pitkän ja puuduttavan mutta kaikinpuolin hyvin sujuneen lennon jälkeen! 

Queretarossa asettauduin uuteen kotiimme, jonka Jorge oli valmiiksi meille hommannut. Sijainti on melko hyvä, lähellä ex-kouluamme ja Bernando Quintanan pääkatua ja ostoskeskuksia. Itse alue ei ole kovin kummoinen - katumme on syrjäinen ja kuoppainen kivitie jonka vasenta puolta reunustaa kaatopaikan ja rekkaparkin välimuoto sekä pitkä rivi harmaita betonihökkeleitä. Mutta kuten niin usein täällä fraccionamientot eli ns. turvallisemmat asuinalueet on eristetty korkein muurein ja sähköpiikkilangalla kuten myös meidänkin luukkumme. Fiilis on hieman kuin vankilassa paitsi että muurien tarkoitus on estää ihmisiä tulemasta sisään eikä pakenemasta. 

Lauantaina Home Depotissa eli paikallisessa rautakaupassa saimme inspiraation rakentaa pöytä olkkariin. Kämppämme on vielä suht kalustamaton ja valmiit huonekalut ovat suht tyyriitä ja rumaa liukuhihnatavaraa, joten halpojen rakennustarpeiden houkuttelemana päätimme tarttua sahaan ja vasaraan.


vielä keskeneräinen teos


Näinä kolmena aamuna olen pakon edessä herännyt kukonlaulun aikaan. Takapihallamme nimittäin sijaitsee kitukasvuinen, meksikolainen siirtolapuutarha, joka koostuu maissipellosta, kesäkurpitsasta ja kaktuksista. Kasvimaan seassa vaeltelee lauma kanoja ja kukkoja, jotka aloittavat kiekumisen siinä aamuviideltä ja konsertti jatkuu aina iltaseiskaan asti. Herätyskello on näillä huudeilla täysin turha kapistus. 

näkymät partsilta "siirtolapuutarhaan"


the pimp and the bitches

Eilen supermarketin hedelmätiskit notkui vanhaan kunnon malliin kypsiä ja tuoreita hedelmiä. Kunnon lautasellinen tuoretta hedelmää on parasta mitä voi olla..tuorepuristetun porkkanamehun rinnalla. 

mangoa, papaijaa, ananasta

Ensi viikonloppuna juhlitaan Meksikon itsenäisyyspäivää jonka näkee täällä liehuvina lippuina autoissa ja kaduilla myytävässä tilpehöörissä. Viime itsenäisyyspäivä sujui rannalla löhöillessä, katsotaanpa miten tänä vuonna. Siihen asti adjö! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti